Op een mooie pinksterdag… twee kerkelijke hoogtepunten om hier te delen

Pinksterbrief van de bisschoppen

De Nederlandse bisschoppen hebben een speciale brief voor Pinksteren uitgegeven. Via deze link kunt u deze lezen: https://www.rkkerk.nl/wp-content/uploads/2020/05/Brief-bisschoppen-van-Nederland-bij-gelegenheid-van-Pinksteren-2020-28-05-2020.pdf.

De digitale collecte met Pinksteren is bestemd voor…?

U kon zich zondagochtend 31 mei, thuis kijkend en luisterend naar de livestream viering vanuit uw stoel, heel gemakkelijk aansluiten en verbonden voelen middels een bijdrage voor de collecte. Deze collecte was op eerste pinksterdag in de week van de Nederlandse Missionaris bestemd voor de pinksteractie. In een jaarlijkse campagne rond Pinksteren brengen wij het mooie en belangrijke werk van de missionarissen onder uw aandacht. ‘Geloven in de ander. Samen één missie’ is het thema van de pinksteractie in 2020.

Dit jaar staan broeder Jan Heuft, missionaris in Algerije, en Colinda Janssen, missionair werker in Liberia centraal. Broeder Jan zet zich in voor vluchtelingen die in Algerije zijn gestrand. Zo zorgt hij ervoor dat de kinderen naar school kunnen. Colinda steunt moeders met jonge kinderen, die vaak ondervoed zijn of andere gezondheidsproblemen hebben.

U kon meedoen met de digitale collecte via de Givt-app of door een bedrag over te maken via de bank. De Givt-app is beschikbaar voor alle zes parochiekernen. Uw gift werd zeer gewaardeerd. U vindt de toelichting op de parochiële websites of op pagina 29 in De Augustinus van mei. Heel veel hartelijk dank voor uw gift.

Gerard Bol