Afscheid van RKBS de Horizon in Hollywoodstijl

De Diamantroof

Kruip in de huid van Carice van Houten en Jeroen Krabbé, zo voelde het voor de kinderen van groep 8 van RKBS de Horizon dinsdagavond 14 juli toen ze voor de laatste keer over de rode loper hun basisschool feestelijk gekleed binnenliepen.


Dat was voor de première van hun speelfilm ‘De diamantroof’ die met hen als acteurs was gemaakt. Hun ouders konden in diverse lokalen in hun eigen bioscoopzaal, onder het genot van een hapje en een drankje, op een veilige afstand het speelfilmdebuut van hun kind(eren) op deze originele en creatieve afscheidsavond volgen.

De film crew aan het werk.

Met een klaterend applaus, mooie terugblikkende woorden van de leerkrachten als filmproducenten, verlieten na een heerlijke filmavond de acteurs van groep 8 hun basisschool op weg naar de welverdiende zomervakantie gevolgd door later het voortgezet onderwijs.    

Speelfilm als afscheidsavond

RKBS de Horizon heeft samen met ‘De Zintuigfabriek’ van musical ‘De diamantroof’ deze film gemaakt. Het filmen met een professionele cameraploeg was even wennen voor de kinderen die iemand met ‘een skere telefoon’ hadden verwacht. Liedjes inzingen in een professionele studio, dansjes instuderen, filmen op een echte filmset en voor het eerst een meisje knuffelen, het kwam allemaal voorbij. ,,Intensief, maar wel heel leuk”, vertelde juf Shirley van groep 8. Ook het acteertalent van de kinderen was een grote verrassing voor de ouders: ,,Ik had niet verwacht dat hij zulk soort kwaliteiten had”.

Wil jezelf ook deze speelfilm bekijken, zie deze link https://youtu.be/dQK68EPcgGE. Dan begrijp je direct waarom deze zestig minuten genomineerd gaan worden voor de enige echte Nederlandse schoolfilm-Oscar.