Gouden Duimen uitgereikt bij De Vrolijke Noot

Donderdag 2 juli was de laatste repetitie van kinderkoor De Vrolijke Noot vóór de zomervakantie. Vanwege de Corona-maatregelen is dit koor o.l.v. dirigente Agnes Bol en muzikaal begeleider Niek van der Meij na de meivakantie gaan repeteren in de grote Willibrordhal van basisschool De Horizon, gelegen naast de r.-k kerk waar normaliter wordt geoefend. Omdat er vanaf half maart natuurlijk geen vieringen of optredens op het programma stonden, werd dit koorseizoen afgesloten met een afsluitend concertje in de Willibrordhal voor alle ouders. Aansluitend aan hun laatste koorrepetitie lieten de kinderen in hun felgroene polo nog eens horen en zien hoe ze vele luisteraars weten te raken met hun vertolking van de meest uiteenlopende liederen.

De Vrolijke Noot

Eindelijk mochten ze in de welbekende groene shirtjes zingen voor publiek en dat was best toch ook wel weer spannend na zo’n lange tijd. Het repertoire werd in de volledige breedte benut van nummers van ABBA, geestelijke liederen, een lied uit de musical ‘Mozes’, de kraker van A.M.G. Schmidt ‘Mijn opa’ én natuurlijk ook het prachtige Coronalied door Bol geschreven en te beluisteren op de Facebookpagina van De Vrolijke Noot. En na elk lied volgde er een klaterend applaus van de vele ouders wat makkelijk hoorbaar was na anderhalve meter.

Dik verdiende Gouden Duimen

De Gouden Duimen

Willemijn en Ariëtte zongen solo in het lied ‘Mag ik dan bij jou?’ en daarna was het grote moment daar, de uitreiking van de Gouden Duim voor beide solisten uit groep acht. En voor Willemijn was er ook nog de gouden speld voor kinderkoren van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging omdat zij meer dan vijf jaar lid is van dit koor. Natuurlijk werd dit door alle andere kinderen met ontzag en respect bekeken. Dat willen ze allemaal wel dus… een goede stimulans om lid te blijven van De Vrolijke Noot, zeker in deze voor alle koren onzekere tijden. Het concertje was een gezellig samenzijn en nu breekt voor iedereen van het koor de vakantietijd aan.

De Vrolijke Noot in beeld

Voor meer informatie over dit Katwijkse kinderkoor zie hun Facebookpagina ‘Kinderkoor De Vrolijke Noot’ en de website www.devrolijkenoot.be. Wanneer ze weer in de kerk van de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk mogen gaan zingen, in welke zigzag-opstelling dan ook, is absoluut nog niet duidelijk. Daarom des te leuker voor deze enthousiaste kinderen om zo toch op een feestelijke wijze een heel raar koorseizoen te kunnen afsluiten met vele muzikale liefhebbers.