Kleuters RKBS de Horizon modderen lekker aan

Modderdag 1

Wat was het afgelopen week weer genieten voor de kleuters van De Horizon op de Nationale Modderdag. Vrij spelen met zand en water, modder makend en lekker vies wordend, wanneer kunnen en mogen kinderen dat nog? Terwijl het buiten spelen in de natuur juist de ontwikkeling van kinderen zo stimuleert.

Modderdag 2

Waar alles meer en meer virtueel is met televisie, games en tablets deden deze kleuters daarom mee aan dit landelijke initiatief van IVN. Spelen in de natuur is leuk en leerzaam, denk ook maar aan ‘Het Bewaarde Land’ voor de kinderen van groep 6 van De Horizon, en met het uitdagende ‘Het buitelbos’ grenzend aan het schoolplein beloofde het een heerlijke dag te worden.

Modderdag 3

De schooldag begon natuurlijk in het kleuterlokaal met modderpaint, het bakken van heerlijke moddertaarten en veranderde de zandtafel in het lokaal zelfs in een heuse modderbak. Maar ’s middags in ‘Het buitelbos’ werd het helemaal leerzaam en leuk. Met alle zintuigen werd de heerlijke vieze  modder beleefd door alle kleuters. Wat te denken van het enige echte Kattuk Binse blotevoetenpad en met gesloten ogen langs het blindemannenvoeltouw? En de combinatie zand en water werd zo een unieke ervaring ’s middags op deze Nationale Modderdag. Wat gaaf om zo in de natuur van ‘Het buitelbos’ te mogen en kunnen spelen. Moe, maar voldaan en onherkenbaar zo vies, gingen de kinderen naar huis en werd het een Nationale ModderDag om nooit te vergeten.

Modderdag 4
Modderdag 5
Modderdag 6
Modderdag 7