Taizéviering in de Katwijkse r.-k kerk

Wat leven we met elkaar in een bijzondere en roerige tijd. Het is daarom goed om een moment van stilte en bezinning te zoeken in het drukke leven van alle dagen op die veilige anderhalve meter. U kunt dat ook vinden in de Taizéviering zaterdag 11 juli om 19.00 uur in de r.-k kerk van de H. Joannes de Doper aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn. De kerkdeuren staan vanaf 18.30 uur open en iedereen is van harte welkom

Met de huidige regelgeving en afmetingen van het kerkgebouw kunnen er bij elke viering maximaal 85 belangstellenden een plek krijgen. Deze Taizé-viering zal wel op een iets andere wijze gaan dan men gewend is omdat er namelijk nog niet gezongen mag worden door de kerkgangers. Er is daarom een cantor aanwezig zijn die de liederen voor zijn of haar rekening neemt. De aanwezigen kunnen de liedteksten biddend uitspreken. Waarom biddend? Sprak Augustinus vroeger al niet de historische woorden ‘Zingen is twee keer bidden!’ En hoe mooi is het dan omdat de parochiekern van de H. Joannes de Doper uit Katwijk deel uitmaakt van de parochie van de H. Augustinus met ook parochiekernen in Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar.

Aanmelden verplicht

Mocht je naar deze Taizéviering willen komen, meld je dan van tevoren aan door een e-mail te sturen naar het secretariaat van de H. Joannes de Doper kerk, joannesdedoper.katwijk@casema.nl. Een telefoontje naar het secretariaat mag ook (071 – 4029402). Bij binnenkomst zal je naam dan afgevinkt worden en zal tevens gevraagd worden hoe je gezondheid is op dat moment. Twijfel je over je gezondheid, of zijn er zieken in jouw huishouden, blijf dan thuis. Laten we samen zorg blijven dragen voor elkaar! Er zal daarom na deze Taizéviering dan ook geen koffiedrinken zijn achterin de kerk.

Thuis meeluisteren… ja natuurlijk!

Wil je of kan je niet komen, maar wil je wel de viering meemaken, dan kan je zaterdagavond 11 juli om 19.00 uur direct luisteren via de website van de Joannes de Doper door op de volgende link te klikken https://www.joannesdedoper.nl/live-tv-uitzending/

Tot zaterdagavond 11 juli om elkaar te ontmoeten en samen een moment van stilte en rust te vinden in Gods huis voordat de zomervakantie begint. Meer dan van harte aanbevolen! De volgende Taizéviering is zaterdag 5 september om 19.00 uur en ook dan bent u natuurlijk van harte welkom!