De eerste van vijf artikelen over ‘Nalaten aan de parochie’

Hier vindt u de eerste van vijf artikelen die het bisdom Rotterdam beschikbaar stelt aan parochies om te plaatsen in parochiebladen en op parochiewebsites. Het doel van de artikelen is om meer bekendheid te geven aan het onderwerp ‘Nalaten aan de parochie’ en het bespreekbaar te maken.

Als webredacteur van onze website heb ik besloten deze vijf  artikelen over te nemen. De artikelen zijn namelijk zo geschreven dat ze in elke parochie toepasbaar zijn. En nu in deze zomerse komkommertijd wat het nieuws betreft, ook wetende dat velen in eigen land op vakantie gaan, plaatsen we bij deze het eerste artikel.

Waarom hier aandacht voor?

Waarom plaatsen we het, zo ook later in 2020 ook de andere vier artikelen? Omdat ik denk dat het voor de lezer wijst op mogelijkheden waar zeker niet iedereen voortdurend over nadenkt. En dat het ook een item is waar menigeen niet voortdurend over wil denken, laat staan spreken. Maar het geeft zeker voldoende stof voor nadenken en gesprek. En het is ook weer een manier om, net als bij de extra Actie Kerkbalans, te tonen in concrete stappen wat onze parochiekern u waard is. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie over nalaten aan de parochie op de webpagina van het bisdom Rotterdam: www.bisdomrotterdam.nl/nalaten-aan-de-kerk. En wanneer komt artikel twee over dit item op deze website? Hou deze site en de digitale nieuwsbrief, die vrijdag 14 augustus voor het eerst weer verschijnt, goed in de gaten.

Gerard Bol.