De kinderwoorddienst staat in de startblokken… tot zondag 20 september?

In deze Corona-tijden, we noemen het woord hier maar één keer, lezen we en horen we met elkaar toch voortdurend dat er toch een heleboel zaken niet of in zeer beperkte mate qua aantal deelnemers door kunnen gaan. We weten het allemaal van de evenementen als ‘De Halve van Katwijk’, aanwezigheid van supporters bij sportwedstrijden, het beperkte aantal kerkgangers, voorschriften in het openbaar vervoer, koren die wel kunnen repeteren maar alleen in een kleine koorsetting mogen optreden en de kinderwoorddienst… die gaat wel starten en wel in de viering van zondag 20 september.

‘Laat de kinderen maar komen’

Mariska Hogewoning van de werkgroep ‘Kinderwoorddienst’: ,,Natuurlijk zijn er wel wat aanpassingen bij onze bijeenkomsten in de pastorie en het is goed om die met u als ouders te delen zodat ook u er een goed gevoel over heeft. Maar wij vinden het heel belangrijk dat vooraf goed te communiceren, Heeft u vragen, stuur mij maar een appje dan kan ik u op een gepast moment beantwoorden. Dit zijn onze afspraken voor de bijeenkomsten van de kinderwoorddienst:

  • Een leidster, Marit Noordermeer of Linnsey Blankert, wacht de kinderen voor de viering van 9.30 uur bij de kerkdeur buiten op en neemt ze direct mee naar de vergaderzaal in de pastorie als alle kinderen er zijn.
  • Bij een grote opkomst verdelen we de kinderen over de vergaderzaal en de keuken en we kunnen zelfs naar buiten in de afgeschermde pastorietuin met mooi weer. En bij een hele grote opkomst, wat we natuurlijk ook hopen, gaan we naar ‘de kleine JOANNES’.
  • Na de binnenkomst in de viering kort voor de communie gaan we in de kerk als groep ter communie aan de linkerkant. Na de communie nemen de kinderen en de leiding, op anderhalve meter van de kinderen die wel bij elkaar mogen zitten in de kerkbanken, plaats op de zijbanken naast de sacristie voor de biechtstoel.
  • Kinderen die de communie mogen ontvangen moeten net als andere kerkgangers eerst hun handen ontsmetten bij ‘het pompje’ waar ze langskomen. Kinderen die de zegen krijgen hoeven hun handen niet te ontsmetten.
  • De kinderen gaan dus niet naast de ouders zitten na de communie. Ze komen dus ook pas later terug van de kinderwoorddienst. Normaal komen we veel eerder terug uit de pastorie.
  • We gaan het zo proberen bij de eerste bijeenkomst zondag 20 september en waar het nodig is, passen we het aan.”

Benieuwd naar de andere data dat de kinderwoorddienst er is voor uw kinderen en kleinkinderen? Noteer maar in de (digitale) agenda en op de keukenkalender: elke derde zondag van de maand vanaf 20 september dus ook 18 oktober, 15 november en 20 december.

Kom jij ook zondag 20 september?

,,De leidsters Marit en Linnsey hebben er net als ik heel veel zin in om weer gewoon de kinderwoorddienst te gaan opstarten. En heeft uw (klein)kind een keer een bijeenkomst gemist, wat altijd mogelijk is, dan kunnen ze in de digitale nieuwsbrief en op deze website altijd een fotoverslag met leuke anekdotes lezen. Maar het leukste is natuurlijk om zelf te komen”, aldus de razend enthousiaste Hogewoning.

Mariska Hogewoning,

werkgroep ‘Kinderwoorddienst’,

Tel. 06-23221610 (graag alleen appen).