De kogel is door de kerk… de eerste kinderwoorddienst van 20 september

Wat was het weer een hele tijd geleden dat we een bijeenkomst van de kinderwoorddienst hebben gehouden. Je zou de laatste keer je bijna niet meer kunnen herinneren. En om te zorgen dat we weer konden starten, hebben we in de digitale nieuwsbrief en op de website uitgebreid ‘verteld’ welke nieuwe afspraken er nu allemaal zijn gemaakt om het toch te kunnen laten doorgaan. Heeft u daar mogelijk nog vragen over, stuur dan een appje naar Mariska Hogewoning van deze werkgroep Kinderwoorddienst (tel. 06-23221610). U kunt alle afspraken ook nog nalezen in de digitale nieuwsbrief nr. 372 van 11 september en het bericht staat ook nog op deze website (wel even naar beneden scrollen). 

Wat hebben we zondag 20 september gedaan? 

We lazen de aanwezige kinderen het mooie verhaal over David. Hij durfde toen in die tijden anders te zijn. ,,Durf jij dat ook?” Deze vraag stelden we de kinderen en er werd druk over nagedacht en direct enthousiast op gereageerd. Iedereen zei natuurlijk direct: ,,Jaaaa!”.

Maar toen we de vragen iets uitgebreider gingen stellen en meer gingen aankleden met voorbeelden, toen kwamen er direct minder positieve reacties. Wat te denken van deze vragen: ,,Durf je solo te zingen voor de hele school?” en ,,Durf je eerlijk toe te geven aan iemand anders dat je iets kapot hebt gemaakt?” Toen kregen we toch niet allemaal direct snel het antwoord ‘ja’ terug.

Kinderwoorddienst plus is geboren!

We hebben in verband met de Corona-maatregelen en gemaakte afspraken vanaf deze eerste bijeenkomst zondag 20 september een extra lange bijeenkomst van de Kinderwoorddienst. KWD. We zijn daarom, ook door het prachtige nazomerse weer, naar buiten gegaan en hebben daar ook nog wat spellen gedaan. ‘Maar ze hadden wel met het verhaal van David te maken. En nu kon ieder met alle zintuigen deze vragen beleven. Wat te denken van ‘Allemaal in de kring’. Iedereen had hier dezelfde houding.

Durf jij een andere houding aan te nemen? Durf jij net als David anders te zijn? En als klap op de creatieve vuurpijl was er natuurlijk het afsluitende spel ‘David mag ik overvaren?’. U kent het wel in de zin van ‘Schipper mag ik overvaren?’. Nu mocht de ‘David’, één van de kinderen van de Kinderwoorddienst, die aan de beurt was steeds een andere manier verzinnen om ‘over te varen’.

Kom jij dan ook zondag 18 oktober?

Dat is namelijk de volgende keer dat we met de kinderen van de Kinderwoorddienst weer bijeen zullen gaan komen. Kom jij dan ook? Durf jij dan ook anders te zijn dan die kinderen die (nog) niet komen? We houden de deur voor je open. Tot dan!

De leiding van de Kinderwoorddienst.