Nog nooit een livestream viering bekeken uit Katwijk… pak die kans 13 september!

Als het er is, vergeten we maar al te vaak het te gebruiken of zoals in dit voorbeeld te bekijken. En als het er niet is dan klagen we er maar al te vaak over waarom anderen het wel hebben en wij niet.

Een raar begin van een stukje op onze website? Nee hoor, want het gaat over het bekijken van de livestream vieringen in Katwijk, verzorgd door de werkgroep ‘Beamervieringen’ en ondersteund door Gijsbert Schrijvers. Waar we al enige jaren de enige parochiekern van de parochie van de H. Augustinus zijn die werken met beamers is dat zo gewoon geworden. Bij vieringen zijn ze niet meer weg te denken maar ook niet bij andere activiteiten in ons kerkgebouw. Wat te denken van een concert, musical, Open Monumentendag, start van de jaarlijkse Actie Kerkbalans en noem maar op. En het mooiste dat u het ook live of achteraf mee kan beluisteren en… kijken via uw computer of iPad. De kerk komt bij u op de bank!

Met de aangeschafte apparatuur enige tijd geleden, diverse camerawisselingen en closeups door het gebruik van twee camera’s, andere technieken om teksten van liederen te presenteren enz. is het zo professioneel geworden qua uitstraling dat we daar als parochiekern ongelofelijk trots op mogen zijn. Hetgeen wat in de kerk wordt gefilmd wordt ook geprojecteerd op de twee beamerschermen afgewisseld door de sheets met (lied)teksten van de beamerpresentatie. Dus ook als u achterin de kerk zit, kunt u alles via de geprojecteerde filmbeelden op de schermen perfect volgen alsof u in de ‘skybox’ zit.    

Daarom wil ik met deze oproep u wijzen op de livestream komende zondag 13 september om 9.30 uur. Bent u niet in de gelegenheid om live bij de viering aanwezig te zijn, kijk dan thuis eens naar deze livestream. En laat maar eens horen / lezen wat u ervan vindt wat deze vrijwilligers zo elke keer weer realiseren met elkaar. Om alvast een idee te krijgen hoe het eruit ziet hier wat foto’s van de livestream viering van zondag 6 september genomen van de computermonitor door Astrid van der Valk van genoemde werkgroep.

Kijk en reageer! We zijn benieuwd wat u ervan vindt. Gerard Bol.