Vele bezoekers leerden wat in Katwijkse r.-k kerk

,,Mag ik op dat eeuwenoude vergeten klokje slaan nu?”, ,,Kan ik ook echt op het Reil-orgel spelen?”, ,,Ik heb nog nooit in een biechtstoel gezeten, mag het nu?” en ,,Ik zou best wel eens de kerktoren willen beklimmen om het klokkenspel en de gewelven te zien, mag dat?” waren zomaar wat vragen aan de gastheren en –vrouwen van de parochiekerk van de H. Joannes de Doper te Katwijk. En… alle vragen werden op deze Open Monumentendag zaterdag 12 september van 10.00 – 17.00 uur positief beantwoord. Dat waren zeker schitterende leermomenten van de 134 bezoekers die daarmee het thema ‘Leermonument’ in de Katwijkse r.-k kerk met al hun zintuigen hebben kunnen beleven.

Richard Hulmer, kenner van het eerste uur van de geschiedenis van deze parochiekerk en de r.-k geloofsgemeenschap: ,,Gaaf om te zien dat zoveel mensen uitgebreid de tijd hebben genomen om zich te laten bijpraten over ons unieke kerkgebouw, een gemeentelijk monument uit mei 1911. Wij vinden het elke keer een eer om ieder rond te leiden en de verhalen over het nu, de toekomst en het verleden van dit kerkgebouw te delen. En ben je zelf niet langs geweest op Open Monumentendag, kijk dan maar naar de foto’s in de rubriek ‘Fotogalerij’ op de website www.joannesdedoper.nl.”