In roerige Corona-tijden is het goed dit te horen

In kerkelijk Nederland werd eren filmpje doorgestuurd waarin de bisschoppen woorden van bemoediging geven aan hun gelovigen in de Nederlandse kerkprovincies. Woorden uitgesproken na de laatste persconferentie van dinsdagavond van onze minister-president Rutte en minister de Jonge die veel hebben gedaan met de mensen in ons land.

Horecabedrijven die weer gesloten moesten worden, ondernemers die nu met alle inwoners vrezen dat deze maatregelen zeker tot januari 2021 gaan duren, de vele geloofsgemeenschappen in Nederland die allen worstelen met de maximale dertig kerkgangers, wetende dat het recht op godsdienstvrijheid er ook voor kan zorgen dat lokale kerkbesturen op basis van de afmetingen van hun kerkgebouw(en) en met in achtneming van de nationaal bekendste veiligheidsmaat van de anderhalve meter besluiten om ruim meer dan dertig kerkgangers toe te laten.

Neem daarom notie van de videoboodschap van de Nederlandse bisschoppen door deze link aan te klikken:   

https://www.katholiekleven.nl/videos/actuele-videos/woord-van-bemoediging-van-de-bisschoppen.

Wat doet het met u als bezoeker van deze website?

Haalt u hier troost uit als u dit hoort of had u meer of iets anders verwacht?

Heeft u nog ideeën over wat we als Katwijkse parochiekern kunnen betekenen voor onze mede-parochianen? 

Reageer maar naar het bekende e-mailadres van onze parochiekern uit Katwijk, we zijn benieuwd wat dit met u doet.

Namens de webredactie,

Gerard Bol.