Tranen van geluk bij de kinderwoorddienst

We hadden deze zondagmorgen 18 oktober tijdens de vierring van 9.30 uur voor de tweede keer dit ‘seizoen’ weer de kinderwoorddienst. En ook deze keer, aan de vooravond van de herfstvakantie, waren er toch weer tien kinderen. Maar dat kunnen er natuurlijk altijd meer zijn want rekening houdende met alle veiligheidsnormen is er in de pastorie plek genoeg.

Waar hadden we het over met de kinderen?  

Het verhaal dat we hadden voorgelezen, ging over het boek Esra 3:10-4:5-5. Lees het maar eens na als ouders en / of lezers van deze website want reken maar dat deze woorden uit de bijbel ook bij u zullen binnenkomen.

We bespraken met de kinderen dat je soms tranen van geluk kan hebben. Dat was in vele voorbeelden vanuit hun alledaagse wereld dan ook zeer herkenbaar. We benoemden daarom ook dat als we verdrietig zijn dat we dan met God kunnen praten.

Hoe gaan we het verwerken?

Maar na het vertelde verhaal is het natuurlijk altijd heel belangrijk om het met vele zintuigen goed te verwerken. Daarom hadden we als enthousiaste begeleidsters van deze kinderwoorddienst voor de praktische verwerking een woordzoeker, een mooie kleurplaat en een masker met een blij gezicht en verdrietig gezicht klaargelegd.

We hopen dat de volgende keer alle kinderen er weer zullen zijn. Maar het kunnen er natuurlijk altijd meer worden als alle kinderen een vriendje of vriendinnetje meenemen en… waarom ook niet? 

Noteer het maar alvast in de (digitale) agenda namelijk de volgende bijeenkomst van onze kinderwoorddienst op zondag 15 november tijdens de viering van 9.30 uur is.

Lees voor de zekerheid maar even op de website door wat de afspraken zijn om te kunnen deelnemen aan de kinderwoorddienst (even naar beneden scrollen).    

Tot dan, ja toch? En geniet allereerst van een welverdiende herfstvakantie.

Marit en Linnsey,

Leidsters kinderwoorddienst.