Update 55: Het vieren van Allerzielen in onze eigen parochiekern

In onderstaand persbericht kunt u / kan jij alles lezen over de gemeenschappelijke viering van Allerzielen van de parochie H. Augustinus. Deze wordt maandagavond 2 november vanaf 19.00 uur vanuit ons kerkgebouw middels een livestream bij ieder onder de aandacht gebracht. Klik deze link maar aan: https://youtu.be/vYC1hCGtteY.

Omdat het pastoraal team vorige week heeft besloten om bepaalde redenen ook buiten de organisatie, voorgangers, cantor en muzikaal begeleider verder niemand toe te laten in deze viering (dus ook niet het maximale aantal van dertig kerkgangers) zijn we blij dat met de jarenlang opgebouwde expertise van onze Katwijkse beamerwerkgroep deze viering van Allerzielen op een professionele wijze in beeld kan worden gebracht. Zo trots op!

Wat gebeurt er in onze parochiekern nog meer m.b.t. Allerzielen?

Elke parochiekern van de parochie H. Augustinus mag op lokaal niveau, met inachtneming van alle Corona-voorschriften, op een eigen wijze aandacht besteden aan Allerzielen. Hoe gaan we, in aanvulling op onderstaand algemeen persbericht voor de gehele parochie, het in onze parochiekern invullen?:  

  • Ons kerkhof wordt niet verlicht op zaterdagavond 31 oktober en zondagavond 1 november.
  • Zondagochtend 1 november om 9.00 uur zal kapelaan Boris Plavcic de graven op ons kerkhof zegenen.
  • Op zondag 1 november zullen in de viering van 9.30 uur ook de intenties van de viering van Allerzielen van 2 november gelezen worden. In het weekend van 7 en 8 november is er verder geen aandacht meer voor Allerzielen, behalve op 8 november ’s middags voor de nabestaanden van de overledenen van afgelopen jaar.
  • Donderdag 5 november om 9.00 uur is er in ons kerkgebouw de verliesviering. Voor deze viering dient u / dien jij ook tijdig te reserveren op de bekende wijze omdat er maar dertig personen aanwezig mogen zijn. Deze viering is wel live via onze website www.joannesdedoper.nl via de audio te beluisteren.
  • Iedere vrijdag in november wordt er om 11.45 uur een rozenkrans voor alle overledenen gebeden.
  • Het afhalen van een graflichtje, het kruisje met de naam van de van de overleden dierbare en het bidprentje met de namen van alle overledenen van het afgelopen jaar door de betreffende nabestaanden is gepland op zondagmiddag 8 november van 14.00 – 16.00 uur in de kerk. Kapelaan Plavcic zal daarbij aanwezig zijn.

Heeft u vragen, laat het maar weten aan het parochiekernsecretariaat.

De webredactie