Week tegen Eenzaamheid 1 t/m 8 oktober

Iedereen doet er toe! Maar voelt dat zo ook? Van 1 t/m 8 oktober is het de ‘Week tegen Eenzaamheid’. We maken het thema eenzaamheid in deze week nog meer bespreekbaar. Dat is nodig, want veel mensen voelen zich alleen en durven dat niet te delen.

Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 10 jongeren chronische eenzaamheid ervaart? Zonde want het leven zit boordevol aanknopingspunten en kennismakingen, zoals je in de nieuwsbrief van Welzijnskwartier kan lezen. Lees zeker ook het openhartige interview met Lisah, 16 jaar.

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid in Katwijk organiseren we samen met de gemeente Katwijk, stichting Een tegen Eenzaamheid, winkeliers en inwoners diverse Corona-proof activiteiten. Kom en doe mee!

Fototentoonstelling Eenzaamheid in Beeld

Het gevoel van eenzaamheid hebben amateurfotografen van verschillende leeftijden uit de gemeente Katwijk een gezicht gegeven. De fototentoonstelling is een initiatief van de gemeente Katwijk in samenwerking met Welzijnskwartier.

De fototentoonstelling is de gehele week te bezichtigen op meerdere plekken. Op 3 oktober is er een aantal extra locaties open. Kom, houd afstand en maak eenzaamheid bespreekbaar. Waar kunt u deze fotocollecties bekijken?

  • Katwijk: Etalages Hoornespassage (zaterdag ook een taart- en koffiemoment met de prijsuitreiking van de baksels van ‘Heel Hoornes bakt’, Hema Katwijk, katholieke kerk (3 okt.) & diverse etalages bij dertien ondernemers in Katwijk aan Zee
  • Rijnsburg: De Burgt, de Voorhof & museum Genootschap Oud Rijnsburg (3 okt.)
  • Valkenburg: Pontje & sportspeeltuin Dorpsweide (3 okt.)

Vitality club is gestart!

Samen met andere senioren in de buitenlucht bewegen, is Corona-proof, gezond en gezellig. De natuurlijke omgeving daagt uit om te bewegen. Eenvoudig materialen zoals gewichtjes, dynabands, ballen en een matje voor de buikspieren zijn onze hulpmiddelen. Beweeg lekker mee.

‘Heel Hoornes bakt’

Wilt u er meer van weten, misschien nog meedoen of gewoon zaterdag 3 oktober in de Hoornespassage komen komen kijken naar de prijsuitreiking door bakker Dirk Haasnoot onder genot van een heerlijk bakkie koffie of kopje thee en een stuk van één van de aangeleverde taarten? Kom zaterdag 3 oktober langs en laat je ook informeren door het prachtige filmpje op de Facebookpagina van Welzijnskwartier of luister bij www.rtvkatwijk.nl terug naar het radioprogramma ‘Aan de keukentafel’ van maandag 28 september van 17.05 – 17.30 uur met Corine Hoek van Welzijnskwartier. Daar promoot zij deze mooie verbindende actie in de Hoornes. Want ‘Samen ben je nooit alleen’. 

Fiets- en scootmobieltocht: ‘Samen tegen Eenzaamheid’

Fiets, wandel of scoot op zaterdag 3 oktober mee. De route is langs bekende locaties en ontmoetingsplekken in Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk aan de Rijn (inclusief pontje). Zo ontdekt u nieuwe plekken en ontmoet u nieuwe mensen. Ook leidt de route langs de fototentoonstelling ‘Eenzaamheid in Beeld’.

Vanwege de Corona-maatregelen zijn er verschillende startpunten: De Burgt (Rijnsburg), Voorhof (Rijnsburg), sportspeeltuin Dorpsweide (Valkenburg). Aanmelden kan via de website www.welzijnskwartier.nl. Daar kunt u / kan jij op je gemak het complete programma van deze week van 1 t/m 8 oktober bekijken. En natuurlijk hebben de lokale bladen er deze week ook al aandacht aan besteed.

Gerard Bol (met dank aan Welzijnskwartier voor deze input).