De graven werden gezegend door kapelaan Plavčić.

In onderstaande update 55 kunt u lezen hoe we in onze Katwijkse parochiekern rondom de livestream viering van Allerzielen van maandagavond 2 november om 19.00 uur, voor de gehele parochie van de H. Augustinus, in onze eigen parochiekern aandacht besteden aan bepaalde zaken die u moet weten.


Dat betreft zeker de nabestaanden van de overleden dierbaren van het afgelopen jaar, maar ook voor die parochianen die bij andere overledenen op Allerzielen stil willen blijven staan. En dat gebeurt, zoals u kunt lezen op vele manieren. En één van de eerste acties was het zegenen van alle graven op ons kerkhof. Dat gebeurde zondag 1 november om 9.00 uur door kapelaan Plavcic voorafgaand aan de viering van Allerheiligen welke ook via de livestream beschikbaar was voor alle parochianen.

‘Royaal digitaal’

In deze dagen rond Allerzielen wil ik, nu we elkaar door de alom bekende Corona-maatregelen niet meer kunnen opzoeken om gezamenlijk ons verdriet om een overleden dierbare te delen of om mooie herinneringen op te halen aan de overledene, elke dag een gedicht of gedachte plaatsen ter bemoediging. Dat gaat dan maar onder de fraaie kop ‘Royaal digitaal’ in de hoop dat ieder er wat uit kan halen.    

Deze keer is het een gedicht van Merel Morre uit 2016 voor hen die een overleden vader en / of moeder gedenken met Allerzielen.

Morgen, op de dag van Allerzielen, weer een nieuw gedicht / een nieuwe gedachte ter bemoediging op deze website.

Een kaars om onze overleden dierbaren in het licht te zetten

Hoe mooi zou het zijn als ieder thuis met Allerzielen de overledenen eenvoudigweg meer dan gewoon in het licht zet middels het aansteken van een waxinelichtje of een kaarsje. Dat kan op elke plek in het huis, al dan niet bij een foto.

Maar het kan ook breder door het voor ieder te doen die u kent en dan kunt u / kan jij de historische liedtekst van Rob de Nijs met ‘Zet een kaars voor je raam vannacht’ recht doen. Maar dan wel in de context dat u al uw dierbaren in het licht plaatst. Laat Allerzielen zo een avond vol licht en steun worden voor elkaar zeker in deze moeilijke tijden.        

Gerard Bol.