‘Ik had hulp nodig en jullie hebben mij geholpen met…’

Wat hebben de kinderen gedaan?

Het bijbelverhaal ging deze zondag over de volgende vraag: ,,Zou je andere mensen helpen als ze hulp nodig hadden?” Bijvoorbeeld als ze honger of dorst hebben, of bepaalde kleding missen of gewoon ook helpen wanneer het maar nodig zou zijn? Wanneer help je wel als kind en wanneer niet? Moet de ander dan je vriendje of vriendinnetje zijn? Maakt een andere school of straat waar de ander is of woont dan wat uit?

Dat is de vrije vertaling van de tekst uit het bijbelverhaal van Matteus 25, vers 31tm 46 die tijdens de zondagviering van 15 november uit de speciale kinderbijbel werd voorgelezen. En waren er ook aanwezige oortjes om deze prachtige teksten te kunnen horen?

Jawel, want in het kader ‘laat de kinderen tot ons komen’ konden we in de grote vergaderzaal van de pastorie nu wel elf kinderen ontvangen. En dat moment hebben we natuurlijk in een aantal foto’s vastgelegd. Voordat u gaat bellen, of op een andere wijze gaat reageren naar de parochie, kinderen van deze leeftijdsgroep mogen net als op school gewoon naast elkaar zitten en hoeven niet die veilige anderhalve meter aan te houden. En waren er nog meer kinderen gekomen, wat we bij de volgende ingelaste bijeenkomst van de kinderwoorddienst zondagochtend 20 december natuurlijk wel hopen, dan kan een aantal kinderen ook aan de keukentafel worden opgevangen.

De kinderen kregen een kleurplaat over het verhaal en er was ook een woordzoeker voor de oudere kinderen. Ze mochten allemaal ook een kaart maken voor iemand die eenzaam is of die een kaartje kan gebruiken. Dat was een echt groot succes, de kinderen hebben mooie kaartjes gemaakt. Mooi om zo het geloof direct te vertalen naar 2020.

‘Zijn jullie er 20 december weer?’

Er waren nu elf kinderen bij de kinderwoorddienst en… wij waren super blij met ze. We hopen ze als leiding tijdens de viering van zondagmorgen 20 december weer te zien bij de volgende kinderwoorddienst. En waarom zou je je vriendje of vriendinnetje ook niet gewoon vragen en meenemen? Want ons motto is in de geest van wat we hierboven ook al hebben uitgesproken: ‘Er kan nog meer bij!’ Tot zondag 20 december om 9.30 uur dus. 

Groetjes,

Marit en Linnsey, werkgroep kinderwoorddienst