Wie heeft ze nog liggen… breinaalden en haakpennen?

Zoek ze op, u hoeft met deze week kans op zeer veel hemelwater wat Pluvius over ons uitstort toch zeker niet veel de deur uit, de breinaalden en / of haakpennen die u misschien het laatst in de vorige eeuw of korter geleden heeft aangeraakt. En pak dan toch eindelijk maar eens dat plastic tasje met bollen wol van de vliering of uit de kast die u jaarlijks bij het opruimen tegenkomt en dan alleen maar verplaatst.

Want… met deze ‘gevonden voorwerpen’ kunt u zeer veel betekenen voor de kinderen van gezinnen die bij de Voedselbank Katwijk zijn aangesloten. En… u geeft een zinvolle invulling aan de mogelijk vele momenten dat u de deur niet uit kan, mag of wil. Lees maar verder!

Wie wordt de brei- of haakkoning(in) van onze parochiekern?

Natuurlijk is het geen wedstrijd, want alles wat u breit of haakt is al mooi. En het kan ook nog gezellig worden ook als u die normaal stille middag met uw vriend of vriendin in de woonkamer, op veilige afstand, aan het breien of haken slaat. Alles is voor het goede doel en dan ook nog heerlijk sociaal bijkletsen met elkaar. Of haalt u die superbe, nooit meer gebruikte, breimachine weer van zolder voor dit goede doel? En heeft u zelf geen wol thuis? Maak maar een belrondje naar medeparochianen, vrienden, familie en / of bekenden want anderen kunnen u mogelijk wel zo aan het breien en / of haken zetten. Maar natuurlijk kunt u ook, in onbeperkte mate qua aantal, via Teams online gaan breien en haken. Wat een gezellig plaatje zal dat opleveren.

Wat zou het ook leuk zijn als u de gebreide en gehaakte resultaten op de foto zet, natuurlijk mag u er ook bij middels een selfie of u kunt een ‘fotograaf’ regelen op anderhalve meter, en mail het maar naar joannesdedoper.katwijk@casema.nl van het secretariaat. Wie weet kunnen we, bij veel ingestuurde foto’s, deze in een schitterende collage plaatsen hier op de website en in de wekelijks verschijnende uitgave van de digitale nieuwsbrief?     

U kunt het inleveren bij…

De voedselmanden achterin onze kerk kent u vast en zeker al. U kunt daar uw huishoudelijke- en voedingsproducten nog steeds in doen voorafgaand aan de weekend- en doordeweekse vieringen, maar ook op de dagen en tijden dat het kerkgebouw open is. Dat is bij ons op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 8.45 – 11.45 uur.

Maar nu staat er in deze winterperiode, we noemen het zo maar ondanks de liedtekst van Bing Crosby wachten we al heel lang op de bekende witte vlokken,  ook een grote rieten mand achterin onze kerk klaar om gevuld te worden met sjaals, wanten en mutsen voor deze kinderen van de cliënten van de Voedselbank Katwijk.

Fantastisch initiatief van deze vrijwilligsters!

Voor meer informatie zie ook onderstaande flyer met de contactgegevens van Debby en Marloes, vrijwilligsters in de pastoraatgroep voor respectievelijk diaconie en gemeenschapsopbouw, die deze actie van de Voedselbank Katwijk voor onze Katwijkse parochiekern hebben opgepakt. Heeft u vragen? U weet ze nu te vinden.

Ik kan deze oproep dan alleen maar eindigen met één slogan: ‘Parochianen klaar? Breien en haken maar!’

Gerard Bol.
PR