Kinderen RKBS de Horizon zijn lichtje voor anderen

Wat is er mooier dan als school het advents- en kerstproject met de prachtige naam ‘Licht zijn voor een ander’ echt handen en voeten te geven. Kinderen en teamleden van RKBS de Horizon deden het met een tulpen- en kerstkaartenactie, maar er werden ook vele producten ingezameld voor de Voedselbank Katwijk. Ondanks dat aan alle enthousiasme en inzet al na twee dagen een onverwacht einde kwam, was de reactie op de oproep hartverwarmend. Vandaar ook de vorm waarin alle producten rond de kerstboom waren gelegd. En woensdagmiddag 16 december werden er zelfs zestien gevulde kratten ingeladen door de vrijwilligers van de voedselbank.

Directeur Herbert van Elteren: ,,Zo trots op de inzet van onze kinderen, hun ouders en mijn collega’s in deze barre tijd. Des te belangrijker om dat lichtje nu voor de ander te kunnen zijn, in dit geval mensen die het heel hard nodig hebben of wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ons lichtje voor hen zal nooit doven!”

Zeg het met bloemen en kerstkaarten…

Alle kinderen hadden maandag en dinsdag kerstkaarten gemaakt en deze zijn deels meegegeven voor de cliënten van de voedselbank en werden na de schoolsluiting ook nog bezorgd bij Het Lichtpunt, de Wilbert en de buren van De Binders. ,,Mooi was ook dat de kinderen van groep 7 /8 de in de klas gekweekte tulpen van het project ‘Tuinbouwbattle’ zelf hebben gesneden, gebost en voorzien van een eigen kaartje bij iemand hebben gebracht om een kleurrijk lichtje voor ze te kunnen zijn. Ook in dit opzicht werd het dus een laatste schoolweek om nooit te vergeten, daarom voor iedereen een vrolijk kerstfeest en vooral gezond over de drempel van het nieuwe jaar”, aldus de enthousiast verhalende schooldirecteur.