De ‘w’ is van wijn, water en woordzoeker

Op zondag 17 januari was het dan zo ver de eerste keer kinderwoorddienst van 2021. En we begonnen dit verse jaar met een klein clubje te weten twee kinderen en één leidster. Maar dat maakte de ochtend niet minder gezellig. Kennen we allemaal niet de bekende uitspraak ‘Waar er twee in Zijn naam samenzijn, daar zijn we kerk.’ En deze zondagmorgen waren we zelfs met zijn drietjes, dus helemaal geen reden tot klagen.  

De drie w’s van onze kinderwoorddienst

Waar muzikaal Volendam natuurlijk de ‘Drie J’s’ kent, hadden wij deze bijeenkomst van de kinderwoorddienst onze eigen drie w’s. Het verhaal, een hele bekende, kwam deze week namelijk uit Johannes en ging over de bruiloft in Kanaän. Daar veranderde Jezus op enig moment zes kruiken met water in wijn. Met de kinderen hadden we dus een mooi gesprek over wonderen. Hoe kan het dat Jezus zoiets wonderbaarlijks kan doen, en zouden wij dat dan ook kunnen?

En daarna was het natuurlijk weer tijd voor de altijd geliefde woordzoeker. Er was ook een kleurplaat om in  te kleuren, maar de woordzoeker blijft toch altijd ieders favoriet. Deze ochtend werd het een echt wedstrijdje tussen broer en zus wie als eerste alle woorden had gevonden. En dat bleek nog wat lastiger dan gedacht. Voordat alle woorden gevonden waren, was het helaas alweer tijd om terug te gaan naar de kerk. En met z’n drietjes luisterden we in de gang van de pastorie bij de kerkdeur wanneer we naar binnen konden glippen.

Zondag 21 februari… ben jij er ook bij?

Hoewel het met twee kinderen wel lekker rustig was, hopen we natuurlijk dat we volgende keer er weer veel meer van jullie zien. Om te onthouden dus, zondag 21 februari dat er weer kinderwoorddienst is. En de woordzoeker…? Wil je weten of deze al klaarligt om jou mogelijk alle woorden te laten vinden binnen de tijd, dan moet je gewoon komen die zondagochtend. Wij zullen jullie met een blije lach ontvangen.

Tot de volgende keer,

tot zondag 21 februari,

de leidsters van de kinderwoorddienst