Katwijkse r.-k kerk luidt weer Actie Kerkbalans in

Vele jonge en oude(re) parochianen van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk, zullen zaterdag 16 januari om 13.00 uur hun kerkklokken horen luiden en wel weten waar de klepels hangen. Want met één druk op de knop zal deze kerk middels dit inluidmoment zicht- en vooral hoorbaar maken dat de jaarlijkse Actie Kerkbalans 2021 van start gaat.  Dat is door de coronamaatregelen voor ieder van 12.45– 13.05 uur live te volgen op www.joannesdedoper.nl bij ‘live uitzending’ en de klokken kan iedereen in Katwijk natuurlijk ook zelf horen luiden vanuit de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn.   

Het programmaatje met als thema ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen!’ begint in de kerk om 12.45 uur met een fotopresentatie en het klokkenlied van kinderkoor De Vrolijke Noot. Na inspirerende woorden van actie-ambassadeurs zal de knop van de feestklokken om 13.00 uur worden ingedrukt. Dit inluidmoment Actie Kerkbalans 2021, live gefilmd en geprojecteerd op de beamers wil parochiane Anneke van der Valk, als coördinator Actie Kerkbalans, graag live met alle kijkers delen.

‘Geef vandaag voor de kerk van morgen!’

De ambassadeurs blikken na 13.00 uur ook kort terug op dit inluidmoment. Maar er wordt zeker ook vooruit gekeken, want de parochianen hebben zoals ze daar zijn allemaal iets met hun r.-k kerk. Coördinator Actie Kerkbalans Van der Valk: ,,Dagelijks zetten zoveel vrijwilligers zich in voor onze kerk en dat op vele terreinen. Investeren in deze ‘levende stenen’, de vele vrijwilligers, is zo belangrijk en houdt de kerk vitaal. Want onze kerk verbindt mensen in deze roerige tijden, door liefde, geloof en de handen uit de mouwen te steken, en zeker ook de komende jaren.”

‘Hier zijn we zo trots op!’

Deze extra aandacht voor de Actie Kerkbalans wordt in de Katwijkse parochiekern goed opgepakt. Van der Valk: ,,In 2018, bij ons tweede inluidmoment, werd er € 80.835,- opgehaald. In 2019 werd er € 78.750,- toegezegd en zelfs € 82.200,-  opgehaald. En afgelopen jaar was het zelfs € 86.308,-, waaronder € 5.044,- van de extra corona-actie, terwijl er

€ 79.100,- was toegezegd. Daar mogen we met elkaar zo trots op zijn. Ook dat we dit jaar gedeeltelijk al digitaal gaan, duurzaamheid telt immers ook mee. En de kerkbalanslopers komen deze zaterdag 16 januari vanaf 13.15 uur hun enveloppen in de kerk afhalen. De rode loper ligt dan klaar voor ze. En wie onze kerkbalansambassadeurs zijn… gewoon kijken dus om 12.45 uur.”

DCIM/100MEDIA/DJI_0171.JPG