Kerkbalanslopers blij over de loper

Bevlogen verhalen van de ambassadeurs Marit Noordermeer en Martien van Steijn voor de Actie Kerkbalans 2021, foto’s van vorige inluidmomenten, het klokkenlied van kinderkoor De Vrolijke Noot… het waren dé bouwstenen van de live uitzending zaterdagmiddag 16 januari vanuit de Katwijkse r.-k kerk van het inluiden van deze jaarlijkse actie. Samen met parochiaan Nico de Fretes lieten de ambassadeurs daarom om 13.00 uur de feestklokken minutenlang luiden. En kort daarna kwamen vele trotse lopers over de loper om hun te bezorgen enveloppen op te halen.  

Anneke van der Valk, coördinator van deze jaarlijkse Actie Kerkbalans, stond na afloop van deze live verslaggeving vanuit de parochiekerk van de H. Joannes de Doper in het kerkportaal om de enveloppen aan de lopers uit te delen: ,,Mooi om te zien hoe enthousiast deze trouwe lopers elk jaar zijn. En ook goed om te melden dat al een kleine tweehonderd parochianen de Actie Kerkbalans over de digitale snelweg afhandelen. Maar met deze feestelijke loper ontvingen we dankbaar onze lopers zaterdagmiddag.”

Foto’s van de voorbereidingen op deze Actie Kerkbalans, de live uitzending zo ook de lopers over de loper kunt u zien op de website www.joannesdedoper.nl in de rubriek ‘Fotogalerij’. U   kunt ook nog de live uitzending terugzien via deze link: https://youtu.be/BVUG0AEwtbo. Van der Valk: ,,Wij geven voor onze kerk van morgen, u ook?”