Kijk hier het live inluidmoment Actie Kerkbalans terug!

Klik aan deze link  https://youtu.be/BVUG0AEwtbo. Vanaf 4.30 minuut ziet u de fotopresentatie en meer.
Gewoon doen!

‘Waar een wil is, is een weg’, is een bekend Nederlands gezegde. Dat betekent dat we in deze coronatijden met elkaar voortdurend  zoeken naar mogelijkheden om iedereen zo goed mogelijk te kunnen informeren. Natuurlijk op een veilige afstand en dan op de ‘digitale snelweg’. U kunt het live volgen maar ook terug kijken en alles… thuis! Voor de laptop of computer zit u in uw eigen skybox er comfortabel en warmpjes bij. Dat kan ook bij het inluidmoment van de jaarlijkse Actie Kerkbalans zaterdag 16 januari. Van 12.45 – 13.05 uur wordt alles gefilmd dus volg het live!
Het is ook live te bekijken via deze link: https://youtu.be/BVUG0AEwtbo.

Hoe, wat en wie bij het inluidmoment?

Ga zaterdag naar onze website www.joannesdedoper.nl en klik op de homepage ‘Live uitzending’ aan. Dan kunt u alles volgen, met dank aan leden van de beamerwerkgroep. En lukt dat niet op dit tijdstip? Op elk gewenst moment kunt u dan aanklikken ‘Uitzending gemist’ en kijken als het u uitkomt.

Om 12.45 uur krijgt u eerst foto’s te zien van inluidmomenten van de afgelopen jaren. Waar is die tijd gebleven? Het lijkt wel eeuwen geleden dat je zo samen kon zijn. Maar er zijn ook foto’s te zien van de werkgroep ‘Actie Kerkbalans’, druk in actie om de pakketten van de lopers voor 2021 klaar te maken. Deze fotoserie wordt afgesloten met een opgenomen filmpje van het alom bekende ‘Klokkenlied’ van De Vrolijke Noot.

Dan worden de ambassadeurs van de Actie Kerkbalans 2021 in de kerk kort bevraagd waarom zij vandaag geven voor hun kerk van morgen! Wie dat zijn? We verklappen nog niks, maar jong en oud(er)  is aanwezig dus zeker kijken en… luisteren!

De knop om de feestklokken te laten luiden wordt dan ingedrukt door… gewoon kijken en je weet het. Waarna de ambassadeurs nog kort worden bevraagd. En die feestklokken zijn natuurlijk enige minuten in heel Katwijk te beluisteren. Maar ze zijn ook een oproep voor de ruim vijftig lopers die de enveloppen van de Actie Kerkbalans voor hun wijk komen ophalen (en voor het eerste jaar gaat bijna 25% digitaal deelnemen wat duurzamer is dan papier en ook minder contactmomenten oplevert.).

Lopers van de Actie Kerkbalans over de rode loper    

De lopers komen vanaf 13.15 uur naar de kerk om op een veilige afstand in het kerkportaal hun pakketten voor de wijk af te halen. En om hun belangrijke taak te benadrukken, ligt voor de kerkdeuren de rode loper voor hen uitgerold. Een mooie start van deze Actie Kerkbalans die loopt t/m zaterdag 30 januari. Zou het lukken om het schitterende bedrag van 2020 met € 86.308,-  te verbeteren? Kom daarom zaterdag 16 januari een twintig minuutjes kijken om dit inluidmoment van de Actie Kerkbalans te ondersteunen.

Gerard Bol                  

©Kerkfotografie