Tweede nieuwsbrief over de Actie Kerkbalans 2021

Beste medeparochianen,

Ik begin met een prachtig bericht over de Actie Kerkbalans 2020 met de fantastische eindstand van  € 86.308,- waaronder € 5.044,- van de extra corona-actie: ‘Omzien naar elkaar, we doen het samen!’ Namens onze parochiekern héél hartelijk dank voor uw ruimhartige bijdragen! Opnieuw een teken van uw warme verbondenheid met onze vitale parochiekern, en dat u meeleeft met onze kerk in coronatijd.

Digitaal inluidmoment, kijk, luister en beleef het mee

Voorlopig blijft corona nog wel even onder ons, maar de Actie Kerkbalans 2021 gaat zaterdag 16 januari gewoon van start. Weliswaar zonder een uurtje van elkaar fysiek ontmoeten, maar wel (om elkaar te blijven inspireren) met een digitaal luidmoment door een bekende medeparochiaan, wat te volgen is via een rechtstreekse beameruitzending op zaterdag 16 januari vanaf 12.45 uur. U kan het live volgen tot 13.05 uur, meer tijd kost het u niet. Dus twintig minuten samen digitaal verbonden zijn, moet toch kunnen leiden tot de aftrap van weer een fantastische Actie Kerkbalans?  

Actie Kerkbalans nu ook op de digitale snelweg

Want Actie Kerkbalans onder de aandacht brengen, blijft een must als we nog lang in ons mooie gebouw samen willen vieren. Het thema van de komende Actie Kerkbalans is niet voor niets dit jaar: ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen!’ Zoals ik in de vorige nieuwsbrief al aangekondigd heb, bestaat dit jaar de mogelijkheid om ook digitaal uw kerkbalansdocumenten te ontvangen en te retourneren. Voor de vele kerkbalanslopers brengt dit verlichting en beperking van contactmomenten tijdens deze lockdown. In totaal zijn 355 personen daarvoor via de e-mail benaderd en daarvan hebben ongeveer 150 personen al aangegeven om op de digitale manier mee te doen aan de Actie Kerkbalans. Van 34 personen is helaas de mail niet afgeleverd, vanwege o.a. een onbekend / fout e-mailadres. Heeft u uw e-mailadres niet eerder gemeld, dat kan altijd nog en zorgt voor een nog meer duurzame actie een volgende keer. 

Doet u volgend jaar ook digitaal mee?

Het zijn toch 150 adressen minder om te bezorgen en op te halen, een mooie eerste stap op de nieuwe weg die we inslaan om meer toekomstbestendig te worden in dit digitale tijdperk. Uiteraard blijft de papieren versie bestaan met het retour- / toezeggingsformulier waarop u ook uw e-mailadres kunt invullen, mocht u volgend jaar ook digitaal willen meedoen. Daar zouden we heel blij mee zijn. Wilt u dan wel alstublieft duidelijk schrijven, ook de lage / hoge streepjes, punten en zo, want hier kunnen we soms geen wijs uit worden. Alvast hartelijk bedankt.

Namens de werkgroep Actie Kerkbalans,

met vriendelijke groet,

Anneke van der Valk