De Horizon geeft rekenles in de wijk

In deze coronatijd werd er door alle basisscholen weer wekenlang online les gegeven. Dat betekende dat de kinderen toch heel wat uren achter hun beeldscherm doorbrachten. En ouders moesten thuis weer ‘jonglerende’ alle ballen in de lucht houden met de schooltaak erbij. Dus werd er een leerzame activiteit bedacht door de leerkrachten van De Horizon uit Katwijk waarbij de kinderen in beweging zouden komen. Er kon weer zuurstof worden gehapt met een prachtige onderwijskundige doelstelling.

Zo werden er rekenspeurtochten uitgezet voor de kleuters, de groepen 3 /4, 5 / 6 en 7 / 8. En er werd natuurlijk medewerking gevraagd aan de ouders. Bij vele woonadressen werden rekenopgaven zichtbaar voor het raam opgehangen. De kinderen waren bijzonder gemotiveerd om te zoeken naar de adressen én deze rekenopgaven. Je was er even uit met elkaar en / of je ouders en je leerde er ook nog van in de wijk om de school heen.  

Hekgesprek over de uitkomst van de som!

Onder alle weersomstandigheden werden de rekentochten gelopen: regen, zon maar ook zelfs met een snijdende wind met sneeuw op zondag! De kinderen waren bijzonder gedreven om alle opgaven goed op te lossen. Zo ontstonden er soms schitterende rekengesprekken aan het tuinpad of voor het tuinhek. Want er was hen namelijk ook een verrassing als beloning beloofd. En die beloning kregen ze. Alle deelnemende kinderen ontvingen een mooie medaille waarmee ze supertrots huiswaarts keerden. Want de uitreiking vond plaats op het moment dat de basisscholen net weer open mochten. Reken maar, een gepaste uitdrukking in deze, dat ze deze medaille trots en zichtbaar op hun kamertje thuis hebben opgehangen.