‘I’m dreaming of a white sunday’

En wie nu nog zegt en denkt dat we als webredactie niet altijd alert genoeg zijn om actueel nieuws en foto’s te plaatsen, laat u verrassen door deze kleine bijdrage van de evenementencommissie gemaakt op de zaterdagavond van 6 februari zo rond 21.00 uur. Met dank aan de immer overal opduikende en flitsende fotograaf Dirk van Egmond (bekend van zijn bedrijf ‘Treffend Beeld’) plaatsen we als eersten foto’s van een memorabele sneeuwplek in de Kattuk Binse samenleving… onze r.-k kerk en kerkhof aan de Kerkstraat 70.

Dit zijn foto’s van de zondagochtend 7 februari 2021 waar de ongerepte sneeuwvlakte met stoere stappen later werd doorkruist door het aantal van maximaal dertig kerkgangers, spelende kinderen die dit nog nooit hadden beleefd in hun jonge bestaan en stoere senioren die verhaalden over de metershoge sneeuwduinen in een Gronings ver verleden.

Sneeuwpoppen verrezen praktisch bij elke voordeur, winterpenen werden gezocht om de neus te vormen, maar het langst werd er gezocht naar zwarte kolen om de ogen van de veelal twee meter hoge sneeuwpoppen te vormen.

‘Parochie H. Joannes de Doper laat zich nooit ondersneeuwen!’

Van het jubileumjaar 175 jaar parochie H. Joannes de Doper, willen we later ook unieke en aparte foto’s kunnen presenteren. Daarom aan u allen, namens de evenementencommissie, de vraag om van deze meer dan unieke winterse dagen met extreem veel sneeuw één of meerdere foto’s aan te leveren onder het motto ‘Parochie H. Joannes de Doper laat zich nooit ondersneeuwen!’

De foto’s kunt u overal in Katwijk maken, als er maar sneeuw op staat. En die opdracht zal volgens Piet Paulusma niet zo moeilijk uit te voeren zijn deze zondag 7 februari. De foto mag ook met parochianen in de sneeuw, maar een stilleven à la Nova Zembla schuwen we ook niet als evenementencommissie. Het mooiste is het als op de achtergrond iets van de kerk, het parochiehuis, huize Callao, de pastorie of RKBS de Horizon zichtbaar is met mogelijk ook ‘Het Buitelbos’ (in dit laatste geval heeft u direct met al die winterse bomen uw kerstkaart 2021 al klaar.).

Gaat u / ga jij er ook een foto van maken?

U kunt uw foto’s deze week mailen naar Gerard Bol (gerardbol@live.nl) van de evenementencommissie en zet in de e-mail erbij welke parochianen we mogelijk op de foto kunnen zien, waar het is en wie de foto heeft gemaakt. Met alle aangeleverde foto’s maken we op deze website dan een uniek winters jubileum-fotoalbum aan. Doet u / doe jij mee?

Er is niks te winnen, maar naast veel sneeuwpret is er de onvergetelijke roem als men het over uw / jouw foto heeft. En wie weet legt u wel de grootste Kattuk Binse sneeuwpop vast op de foto, al dan niet getooid met een Unox-muts van een vroegere nieuwjaarsduik op het winterse hoofd? Doe mee, maar kijk uit voor de gladheid en de snijdende wind met ongeveer huiverfactor – 15 graden. Als evenementencommissie zijn we benieuwd naar ‘het mooiste winterse plaatje’ van ons parochiejubileum.

Gerard Bol,

namens de evenementencommissie.

(Met dank aan Dirk van Egmond, de fotograaf van deze prille winterse plaatjes)