Jubileumcadeau enthousiast bijeengelopen en gefietst

‘We zijn uit Lisse komen lopen en kijk eens… creatief met kerk’, ‘Wat leuk georganiseerd op dit schoolplein’, ‘Die goodie bag gaan we thuis zeker bekijken’… zomaar wat reacties bij de sponsoractie zaterdagmiddag 17 april tussen 15.00 en 17.00 uur. ,,Het is goed om coronaproof in deze barre tijden in ons jubileumjaar zo’n activiteit te kunnen organiseren, het schept ook een band. En wat te denken van de totale opbrengst tot op heden… € 4.214,-? En u kan altijd nog een bijdrage overmaken, lees maar verder”, aldus Hetty Mens, de enthousiaste voorzitter van de evenementencommissie.  

Wat een schitterend gezicht was het om tientallen parochianen, jong en oud(er), met een brede glimlach en voorzien van geelwitte kleding en / of voorwerpen het schoolplein van RKBS de Horizon te zien betreden. Zaterdag 17 april was deze sfeervolle speelplek ‘the place to be’ voor iedereen die een bijdrage wilde leveren aan het jubileumcadeau… comfortabeler kerkbankbekleding. Via fondsen en wijkraden had de evenementencommissie al een € 4.000,- bijeen gekregen. Zou het lukken om het gestelde doel van € 3.000,- te bereiken? De gezichten van de deelnemers verraadden al een grote verrassing.

Op de rode loper

Iedere deelnemer waande zich even dé Hollywoodster op de rode loper, door Marloes Jongeneel op de foto vastgelegd, voordat ze verder gingen naar ‘the black box’ waar alle contante gelden werden verzameld. Wat te drinken en knabbelen, een proefzitje op de aanwezige kerkbankbekleding, een sfeervolle ontmoeting en met een goodie bag voor alle volwassenen en kinderen werd het schoolplein verlaten. Om 17.00 uur werd de laatste deelnemer op de kiek vastgelegd en kon de evenementencommissie onthullen dat er € 2.114,- was bijeengelopen of gefietst. Met de € 2.100,- die was gestort op de bankrekening kwam dit op het schitterende bedrag van € 4214,-. Een mooie tussenstand voor de realisering van het jubileumcadeau.

Tussenstand? Ja tussenstand!

Voor elke zitplek is ongeveer € 25,- nodig dus reken maar uit wat het moet gaan worden met ruim vierhonderd zitplekken in de kerk. U kan dus ook nog altijd uw financiële bijdrage overmaken op ‘Parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk, NL58 RABO 0331 7012 78 o.v.v. Sponsoractie kerkbankbekleding’ Gewoon doen voor dit goede doel!

Als evenementencommissie willen we alle vrijwilligers bedanken, zo ook eenieder die zich voor dit jubileumcadeau heeft ingezet en RKBS de Horizon, dank voor de gastvrijheid op deze schitterende zaterdagmiddag.

Gelukkig hebben we de foto’s en filmpjes nog

Er zijn vele foto’s gemaakt deze zaterdagmiddag 17 april door verschillende fotografen, sfeerfoto’s maar ook is ieder op de rode loper op de kiek gezet door Marloes Jongeneel. Met duidelijk iets van geelwit en een stralende lach in beeld zijn het pareltjes om te bekijken. Klik de link maar aan. En wat te denken van de ingesproken boodschap van parochiane Jopie van Schie en kapelaan Boris. Middels deze link kunt u hun hartverwarmende woorden horen en hun bevlogenheid zien en beleven.

De evenementencommissie,
Hetty Mens (voorzitter),
Joke Jongeneel,
Astrid van der Valk,
Richard Hulmer,
Gerard Bol.