Palmpasen komt de brievenbus in

Waar in coronavrije jaren op Palmzondag in de kerk van de parochiekern H. Joannes de Doper er een intocht met tientallen palmpaasstokken was, werd in dit jubileumjaar iets anders bedacht. Alleen de zeven communicanten die zich in de viering van 28 maart voorstelden, hadden een ‘stok’ gemaakt en meegenomen. Maar na de viering werden een 250 mensen met een ‘brievenbuspakket’ verrast. Een paaskaart, versierd door kinderen van RKBS de Horizon, wat eitjes en een palmtakje maakten deel uit van deze paasattentie. Een mooi moment om aan de ander te denken bij dit 175-jarig jubileum van deze Katwijkse parochie.

Leden van de bezoekersgroep en de evenementencommissie, die jaarrond jubileumactiviteiten hebben gepland, bezorgen deze paasattentie bij de mensen thuis. En dat kan natuurlijk met een praatje op veilige afstand en is er niemand thuis… de brievenbus is geduldig. De volgende activiteit die de commissie heeft georganiseerd, is zaterdagmiddag 17 april. Wilt u de foto’s zien van de voorbereidingen voor deze Palmzondag en ook het aanbieden van de paasattentie? Kijk dan op www.joannesdedoper.nl in de rubriek ‘Fotogalerij’. En om echt het voorjaarsgevoel te krijgen, kregen alle aanwezigen na de viering van Palmzondag een fraaie bos narcissen aangeboden om de lente thuis in de vaas te zetten.