Oproep aan allen om een felicitatie te bedenken

Na de schitterend verlopen sponsoractie zaterdagmiddag 17 april, met de voorlopige tussenstand van iets meer dan € 4.800,-, stappen we als evenementencommissie met u / jou de nieuwe jubileummaand mei in.
In het derde bericht op deze site kunt / kan jij lezen hoe je nog je bijdrage kan overmaken voor het jubileumcadeau… comfortabeler kerkbankbekleding.
Helaas kan het geplande jubileumconcert van de ook jubilerende Harmonie Katwijk niet doorgaan op zondag 16 mei maar…. wat in het jubileumvat zit, verzuurt niet. Natuurlijk staat voor de maand juni op Sint Jansdag, zondag 20 juni, een nieuwe jubileumactiviteit klaar. En hoe deze vorm gaat krijgen, is mede afhankelijk van wat er in die maand aan ruimte is qua coronamaatregelen. Lees maar verder!

‘Kreatief met kerk’… doet u / jij mee?

Maar we laten de maand mei als jubileummaand zeker niet voorbijgaan. Want bij een jubileum horen natuurlijk felicitaties, bedankjes, opgehaalde herinneringen, verhaalde anekdotes, feestelijke taarten met kaarsjes, handgeschreven felicitatiekaarten, gezongen verjaardagsliederen (met aangepaste tekst?), een felicitatiefoto of -filmpje en de beste wensen om met elkaar vol vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan. En we nodigen u / jou uit om hieraan mee te doen in het kader van:                           

Deze maand mei, begin juni, doen we een beroep op uw / jouw enthousiasme en creativiteit, en reken maar dat er bij het maken al veel plezier en lol zal passeren. Hieronder geven we al wat ideeën om u alvast in de juiste jubileumstemming te brengen. U kan uw inzending mailen of via We Transfer versturen naar Richard Hulmer op r.hulmer@casema.nl of 06-10203892 (appen) of deponeren in de brievenbus van de pastorie o.v.v. ‘Jubileum-felicitatie’. Is het groter, dan gewoon even aanbellen. Uiterste inzenddatum is donderdag 10 juni.

En het leukste is dat vrijdagavond 18 juni van 19.00 – 20.00 uur alle inzendingen worden vertoond via de live uitzending ‘Heel Joannes jubileert’ die jij / u via de beamers thuis kunt volgen. En reken maar dat er op Sint Jansdag over gesproken gaat worden. U mag solo, met uw gezin, familie of met vrienden / bekenden deelnemen, alles onder de noemer ‘kreatief met kerk’. En wij stellen ook leuke prijsjes beschikbaar voor de meest creatieve-, meest ontwapenende- en leukste inzendingen. Doe allen mee en breng de felicitatie aan onze jubilerende parochiekern maar over aan elkaar!    

Zomaar wat tips om u / jou op ideeën te brengen:

  • Op de melodie van een kerklied naar keuze een andere tekst maken bij één of meerdere coupletten en dat inzingen. U mag de geluidsopname opsturen, maar u mag het optreden natuurlijk ook filmen met uw mobiel en die inzenden. Waarom dan ook niets iets ludieks met de kleding doen?
  • Schrijf een mooie brief of felicitatiekaart met uw / jouw verjaardagswens voor onze jubilerende parochiekern of zet het gewoon op de e-mail.
  • Bak een speciale jubileumtaart, -cake of –koek en film of fotografeer de afbeelding ervan en stuur het resultaat uiterlijk donderdag 10 juni in. En mag u het echte, latere, jubileumbaksel ook op Sint Jansdag, als de mogelijkheden het toelaten, meenemen en opsnijden voor de medeparochianen? Wat denkt u? Bel anders Richard Hulmer om dit goed af te spreken!
  • Een geschreven of gemailde anekdote of verhaal waar u / jij meedeelt wat deze parochiekern voor u / jou betekent! Wat is deze parochiekern u / jou waard? 
  • Maak een leuke tekening  om de parochiekern te feliciteren, misschien komt die wel op de werkkamer van kapelaan Boris te hangen.
  • Een opstel, verhaal over waar u van droomt voor onze parochiekern, wat wenst u onze parochiekern toe?
  • Een ingesproken (of gefilmde) felicitatie voor de parochiekern (stuur mogelijke bloopers ook maar mee).
  • Knutsel de kerk van uw dromen en leg deze vast op foto of film en stuur dat in en reken er maar op dat dit bouwwerkje een plek bij alle andere knutsels krijgt op Sint Jansdag. Wie wordt de ontwerper van de ‘Tiny church’?
  • …………………………………………………..

Doe mee en kijk naar de live beameruitzending

Er zijn natuurlijk ook nog veel meer mogelijkheden dus doe kreatief mee in deze mei jubileummaand. Met vele, gevarieerde, inzendingen wordt de speciale live jubileum-uitzending via de beamers van vrijdagavond 18 juni een uur om nooit te vergeten. En… zeker de aanwezigheid van een mystery guest met een verrassende jubileumboodschap alleen al is een reden om thuis met elkaar te gaan kijken en genieten.

En voor de meest creatieve-, de meest ontwapenende- en de leukste inzendingen stelt de evenementencommissie passende prijsjes beschikbaar.

Heeft u vragen, laat het ons maar weten! Veel plezier met het bedenken, uitwerken en uitvoeren van de jubileumfelicitatie en het laat weer zien dat geloven en samen-kerk-zijn ook gewoon leuk kan zijn.

De evenementencommissie,
Hetty Mens (voorzitter),
Joke Jongeneel,
Astrid van der Valk,
Richard Hulmer,
Gerard Bol.