Tussen hemel en aarde wordt er vrijdag 7 mei ook gewerkt

Gisteren, dinsdag 4 mei, zou er door een gespecialiseerd bedrijf onderhoud worden gepleegd aan de torenspits van onze kerktoren Dat gebeurt middels een hele grote hoogwerker die dan ook gedurende diverse uren voor de inrit van onze kerk staat. Maar ik had hierover nog geen bericht gestuurd omdat ik de krachtiger wordende wind, gelijk weerman Piet Paulusma, al ‘zag aankomen’. En met zulke wind, en zeker ook met windstoten,  is het niet veilig om op deze grote hoogte te gaan werken. Het werk is dus uitgesteld en doen we nu a.s. vrijdag 7 mei.

Maar wat gaat dan allemaal op die hoogte gebeuren bij onze kerktoren? Dat onderhoud is het broodnodige schilderwerk aan de dakkapelletjes en zeker ook de gedegen inspectie, en waar nodig en mogelijk direct, de reparatie van het aanwezige leiwerk. De leidekkers van dit bedrijf gaan die dag ook het leiwerk op alle andere dakvlakken van ons kerkgebouw en alle dakgoten inspecteren en waar het nodig is direct repareren en zeker ook schoonmaken.

Om vrijdag 7 mei rekening mee te houden

Uit oogpunt van veiligheid is het voorterrein van ons kerkgebouw, het zogenaamde kerkpleintje, niet toegankelijk voor bezoekers. Dus ook het kerkhof is dan niet toegankelijk. De pastorie is wel bereikbaar. En om deze reden blijven de kerkdeuren op vrijdagochtend 7 mei voor bezoekers ook gesloten. Ik vraag tenslotte met klem om wie er toch in de buurt van deze werkzaamheden aanwezig is de mogelijke aanwijzingen van de werklieden op te volgen. Dat is voor ieders veiligheid. Zijn er vragen, stel ze mij.

Met vriendelijke groet,

namens de technische commissie,
Peter Mens.