Onze beamers bereikten Peru en vele parochianen.

Waar we november 2015 de ‘geboorte’ van de beamers in onze parochiekern vierden na de woorden van welkom van de voormalige burgemeester Jos Wienen en pastoor Michel Hagen, zijn ze nu niet meer weg te denken uit ons kerkgebouw. Zo presenteerden we in de huwelijksviering zaterdagmiddag 19 juni een filmpje van familieleden uit Peru die het bruidspaar toespraken. Maar ook middels de livestream kon men in Peru en ‘all over the world’ deze prachtige viering volgen. Zo ook alle negen jubileumfelicitaties die na de viering van Sint Jansdag zondag 20 juni door de evenementencommissie werden geprojecteerd, waren voor de kerkgangers en thuisblijvers mee te beleven.

Met dank aan de leden van de beamerwerkgroep die elke keer zorgdragen voor de beamerpresentaties, het schuiven met de iPad of het met de camera’s verzorgen van de livestream is er veel ontwikkeld en gebeurd in ruim vijf jaar. We nemen hiermee als parochiekern echt een unieke plek in de parochie H. Augustinus in. En komen er dan ook spontane technische problemen aan de orde, zoals afgelopen zondag bij de start van de Sint Jansviering, dan worden die gelukkig ook geruisloos opgelost door de inzet van deze vrijwilligers.

Mooie, creatieve jubileumfelicitaties na de viering

Natuurlijk werd na de Sint Jansviering eerst nog Martien van Stijn, de vrijwilliger van het jaar, geïnterviewd over zijn drive als vrijwilliger. Aansluitend waren er negen mooie jubileumfelicitaties aangeleverd, waarbij pastoor Franken de eerste was met een passend gedicht bij een zelfgeschilderde icoon na enige hartverwarmende woorden. Cora van Tol stuurde een kaart in, Anneke van der Valk de plannen voor een rabarbertaart, de firma Hogewoning (de leverancier van de kerkbankbekleding), de familie Nobelen en Vocalis leverden allen een jubileumgroet aan. En ieder kon in de kerk en thuis via de beamers genieten van de felicitatiefilmpjes van de taartbakkende kleinkinderen van de familie Jongeneel, de buren RKBS de Horizon en De Vrolijke Noot als afsluiter met een prachtig feestlied. Klik deze link maar aan en geniet!

Was de felicitatiebedenker in de kerk, dan werd deze naar voren geroepen om ook bevraagd te worden op het vrijwilliger zijn. En… de evenementencommissie had voor ieder voor hun inzet ook een attentie in petto.
De foto’s van de Sint Jansviering en de aansluitende presentatie van de jubileumfelicitaties vindt u op de website www.joannesdedoper.nl in de rubriek ‘Fotogalerij’. De filmpjes zijn ook terug te bekijken in de rubriek ‘Filmpagina’ op deze site.      

Jubileumviering zondag 11 juli

Zondag 11 juli worden er ook wat gasten uitgenodigd om met ons het 175-jarig bestaan mee te vieren. Dan zal de bisschop van Rotterdam voorgaan en wordt ook het jubileumcadeau aangeboden. Hopelijk zijn er ook weer mogelijkheden om elkaar na afloop te ontmoeten onder het genot van… Maar noteer deze dag en tijd (9.30 uur) maar alvast in uw (digitale) agenda.
Gerard Bol.