Jarige juffen en legergroene kids op de Horizon

Vele jongens- en meisjesdromen werden woensdag 23 juni werkelijkheid voor de kinderen van groep 5b van RKBS de Horizon in Katwijk aan den Rijn. De traditionele juffendag, nu voor juf Agnes en juf Lieke, kreeg een superspannende invulling door juf Kaylee. Zij is nu nog werkend bij defensie. Maar op deze basisschool, in opleiding voor klassenassistent, moest ze haar laatste stageopdracht nog ten uitvoer brengen. Dat werd deze legergroene verjaardagsactiviteit met vele leuke, spannende en educatieve elementen. De jonge opvolgers van ‘Majoor Kees’ van de cabaretier Paul van Vliet kon je hier in het groen echt tegenkomen. 

Het werd voor de kinderen een juffendag om nooit te vergeten. Met medewerking van defensie waren er maar liefst drie legervoertuigen op het schoolplein aanwezig. De kinderen, aangekleed in legeruitrusting, kregen alle uitleg van de militairen en ze mochten alles onder begeleiding uitproberen. Denk hierbij aan het dragen van kogelvrije vesten, helmen, het optillen van granaten, het bedienen van een mortier, achter de mitrailleur gaan liggen en zelfs een ongeladen machinegeweer vasthouden!

Het ‘Buitelbos’… groener kunnen we het niet maken!

En afsluitend werd er in volle bepakking, soms was het meer uitrusting dan kind, in het  prachtige naast de school gelegen Buitelbos getraind op een heuse aangelegde stormbaan. Waar normaal heerlijk in het groen door schoolkinderen kon worden gespeeld werd er nu door deze kinderen geklommen, getijgerd, opgedrukt en geslopen door de jungle, ook voetje voor voetje door een mijnenveld. En natuurlijk lieten de juffen zich ook niet kennen hierbij! De kinderen van alle andere klassen keken bij dit alles natuurlijk stiekem ook even mee met een jaloerse blik. Aan het einde van deze juffendag op De Horizon gaven wel acht kinderen aan later ook bij defensie te willen werken. Al met al een zeer geslaagde ochtend in samenwerking met defensie. En de kinderen? Zij vertrokken met één grote glimlach om de mond en met een legergroen verrassingspakket na afloop naar huis.