Werelddag voor Grootouders en de Ouderen’ zondag 25 juli 2021

‘Ik ben met u alle dagen’, dat is de titel van de brief van paus Franciscus voor de eerste ‘Werelddag voor Grootouders en de Ouderen’ zondag 25 juli 2021. Deze brief kunt u hier aanklikken, maar deze ligt ook achterin de kerk afgedrukt voor u klaar.
Wat schrijft de paus in zijn inleiding?: ,,Beste opa’s en oma’s, beste oudere vrienden, ‘Ik ben altijd bij jullie’ (Mt. 28, 20): dit is de belofte die de Heer aan zijn discipelen deed voordat hij naar de hemel opsteeg.

Het zijn de woorden die hij vandaag tegen jullie herhaalt, lieve opa’s en oma’s, lieve oude vrienden. ‘Ik ben altijd bij je’ zijn ook de woorden die ik, als bisschop van Rome en een bejaarde zoals jij, tot je zou willen richten op deze eerste ‘Werelddag van Grootouders en de Ouderen’. De hele Kerk staat dicht bij u – bij ons – en geeft om u, houdt van u en wil u niet alleen laten!”