DrieKerkenConcert met Hollands Tintje!

In samenwerking met de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn worden zondagmiddag 22 augustus de deuren van  de H. Joannes de Doperkerk, de Dorpskerk en de Open Hof Kerk wijd open gezet voor maximaal honderd belangstellenden. In elke kerk is er na de ontvangst een onderdeel van het ‘Walking Concert’ met als thema ‘Typisch Hollands’ waarna er natuurlijk ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Er zijn nog 43 kaarten te koop dus wilt u mee genieten, koop ze snel.

Kees Ouwehand, voorzitter van de werkgroep die dit samen met de werkgroep voorbereidt: ,,Zo goed om te zien dat we na de ‘Walking Lunch’ van 2019 het nu weer kunnen organiseren. Wat is er niet leuker dan eens te kijken bij ‘de buren’ aan het begin van deze Najaarsfeesten waar we in Kattuk Binnen vaak schouder aan schouder staande met elkaar alles beleven? Wat zou het fijn zijn als de honderd toegangskaarten snel uitverkocht zijn. Een Belgische professor zei ooit ‘Waar het gesproken woord ophoudt, begint de muziek’, en dat gaan de bezoekers zeker merken deze zondagmiddag 22 augustus!”        

Ontmoeten en verbinden

De ontvangst is die dag om 14.45 uur bij de H. Joannes de Doperkerk. Daar begint om 15.00 uur het ‘Walking Concert’ met een optreden van het koor Vocalis onder het motto van Augustinus, ‘Zingen is dubbel bidden’. Om 15.45 uur loopt de hele groep naar de Dorpskerk voor een concertje van organist Arjan Wolfswinkel. En om 16.45 uur gaat iedereen naar de Open Hof Kerk voor een optreden van Cees Wassenaar en zijn muzikale vrienden. Na afloop gaat men naar De Roskam. Daar sluit de groep dit ‘Walking Concert’ met elkaar vloeibaar af. In de feestgids van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn kunt u er zeker meer over lezen en zien.

Hoe, voor wie en wanneer?

Ouwehand: ,,Dit unieke DrieKerkenConcert wordt georganiseerd voor alle belangstellenden. We willen met deze prachtige Oranje-activiteit juist het muzikaal redelijk onbekende van elke kerk breder bekend maken. En om de onkosten te bestrijden vragen we € 5,- p.p. en kinderen tot tien jaar mogen gratis deelnemen. De honderd kaarten zijn vanaf maandag 26 juli t/m vrijdag 20 augustus te koop bij ‘Kluswijs’ en ‘Bakker Roodenrijs’ in Katwijk aan den Rijn. Lopen en luisteren in drie kerken naar ‘Typisch Hollands’, wat voor jou deze zondagmiddag 22 augustus?”