DrieKerkenConcert startte vanuit onze r.-k kerk zondag 22 augustus

De honderd toegangskaarten voor het DrieKerkenConcert gingen als warme broodjes over de toonbank en waren rap uitverkocht. Hier een korte beschrijving van de inbreng van de parochiekern van de H. Joannes de Doper uit Katwijk bij het ‘Walking Concert’ met middenkoor Vocalis en met verdere sfeerfoto’s van de hand van Kees Ouwehand van de interkerkelijke werkgroep van de concertbijdragen later deze zondagmiddag in de Katwijkse Dorpskerk en de Open Hofkerk waar velen van hebben genoten.

‘Waar het woord ophoudt, begint de muziek!’

Vocalis, in de voorgeschreven ‘zigzagopstelling’ onder leiding van dirigent Aldert Prast en met Niek van der Meij als muzikaal begeleider op piano startte na het woord van welkom woorden voorafgegaan door een gefilmde uitvoering van ‘De kracht van Uw liefde’ van De Vrolijke Noot. Zij verrichtten de muzikale aftrap van het thema ‘Typisch Hollands’.

Aansluitend bracht Vocalis de volgende liederen ten gehore:

  • Wie mag te gast zijn? (Oosterhuis / Oomen)
  • Houd elkander vast (Oosterhuis / Calame)
  • Jezus, Hij is een vriend (Verdi / Parker)
  • Want je hebt een droom
  • Hallelujah (Cohen / Bol / Emerson)
  • Aan de Amsterdamse grachten (Shott / Bremer)

Na afloop van dit eerste deel van het DrieKerkenConcert werden de honderd gasten begeleid naar het schitterende schoolplein van RKBS de Horizon. Daar kregen ze koffie / thee met een passend jubileumgebakje (175 jaar!)… de tompouce…typisch Hollands.

‘Typisch Hollands’ in vele uitvoeringen te beluisteren

Om 15.50 uur werd er in drie groepen gewandeld naar de tweede concertlocatie, de Dorpskerk met o.a. organist Arjan Wolfswinkel met prachtige orgelbewerkingen. In samenwerking met de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn werden deze zondagmiddag dus de kerk deuren van respectievelijk de H. Joannes de Doperkerk, de Dorpskerk en de Open Hof Kerk wijd open gezet voor de gasten.

In deze laatste kerk was er een optreden van Cees Wassenaar met zijn muzikale vrienden te beluisteren. In elke kerk was er dus na de ontvangst een onderdeel van het ‘Walking Concert’ met als thema ‘Typisch Hollands’ waarna er natuurlijk ook aan de inwendige mens werd gedacht. Wat dacht u na de tompouce van het Hollandse blokje kaas en plakje rook- en leverworst? Om bij de Open Hof Kerk te eindigen met de Hollandse klassieker naast alle vloeibare versnaperingen… de bitterbal met een Hollands vlaggetje en een bakje mosterd. Deze activiteit werd natuurlijk georganiseerd met inachtneming van alle coronamaatregelen.

Gerard Bol