DrieKerkenConcert vanuit onze kerk zondag 22 augustus live te volgen

De honderd toegangskaarten voor het DrieKerkenConcert gingen als warme broodjes over de toonbank en zijn uitverkocht. Wilt u thuis toch ook live genieten vanuit uw luie stoel van de muzikale bijdrage van Vocalis vanuit onze eigen kerk? Ga zondagmiddag dan naar www.joannesdedoper.nl en klik ‘Live beamer uitzending’ aan om van 15.00 – 15.30 uur mee te kunnen genieten van onze muzikale inbreng. U kunt het ook altijd terug beluisteren, er zijn immers geen beelden behalve de geprojecteerde liedteksten, via ‘Uitzending gemist’ op genoemde website.  

‘Waar het woord ophoudt, begint de muziek!’

Vocalis, in de voorgeschreven ‘zigzagopstelling’ onder leiding van dirigent Aldert Prast en met Niek van der Meij als muzikaal begeleider op piano zal na het woord van welkom woorden voorafgegaan door een gefilmde uitvoering van ‘De kracht van Uw liefde’ van De Vrolijke Noot. Zij verrichten de muzikale aftrap van het thema ‘Typisch Hollands’.

Aansluitend zal Vocalis de volgende liederen ten gehore brengen:

  • Wie mag te gast zijn? (Oosterhuis / Oomen)
  • Houd elkander vast (Oosterhuis / Calame)
  • Jezus, Hij is een vriend (Verdi / Parker)
  • Want je hebt een droom
  • Hallelujah (Cohen / Bol / Emerson)
  • Aan de Amsterdamse grachten (Shott / Bremer)

Na afloop van dit eerste deel van het DrieKerkenConcert worden de honderd gasten begeleid naar het schoolplein van RKBS de Horizon. Daar krijgen ze koffie / thee met een passend  jubileumgebakje (175 jaar!).

‘Typisch Hollands’ in vele uitvoeringen te beluisteren

Om 15.50 uur wordt er in drie groepen gewandeld naar de tweede concertlocatie, de Dorpskerk. In samenwerking met de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn worden deze zondagmiddag dus de kerk deuren van respectievelijk de H. Joannes de Doperkerk, de Dorpskerk en de Open Hof Kerk wijd open gezet voor de gasten. In elke kerk is er dus na de ontvangst een onderdeel van het ‘Walking Concert’ met als thema ‘Typisch Hollands’ waarna er natuurlijk ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Deze activiteit wordt georganiseerd met inachtneming van alle coronamaatregelen.

Gerard Bol.