Parochiekern H. Joannes de Doper speurend nieuwe werkjaar in

Een stralende zon, tachtig parochianen, een groen en uitdagend Panbos met vele zoekplekken, mooie gesprekken onderweg, tien opdrachten om te vinden, een lekkere lunch en een na afloop uitgedeeld hartje met de tekst ‘heb elkaar lief’ waren de bouwstenen van de speurtocht zondag 19 september. De pastoraatgroep van onze parochiekern H. Joannes had deze georganiseerd om op een ontmoetende wijze het nieuwe werkjaar te starten. En zo werden door de meesten ook de zeer creatief gepresenteerde tien geboden ontdekt in deze speurtocht.

Na de viering van 9.30 uur, met ook een kinderwoorddienst waar er veertien kinderen weer startten, was er gelukkig ook weer koffiedrinken voor de kerkgangers. Dat was heerlijk in de open lucht op het kerkpleintje, gezien alle geldende voorschriften. Een mooie start van deze zondag om aansluitend naar het Panbos te gaan waar kinderen, jongeren, gezinnen en ouderen om 11.30 uur na de instructie van Marloes Jongeneel van de organiserende pastoraatgroep samen op pad gingen. Allen op zoek naar de verstopte creatieve symbolen voor de tien geboden.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Iedereen had er zin in en de speurtocht leidde tot vele informele, maar zeker ook verdiepende gesprekken. Mooi om te zien dat kapelaan Boris als locatiereferent ook aanwezig was bij deze start om de sfeer te proeven, maar zeker ook om op de speelweide zijn voetbalkunsten te tonen aan wie het maar wilde zien. Een geslaagd initiatief wat laat zien dat je overal samen kerk kan zijn.

De foto’s van deze speurtocht kunt u hier bekijken. En ze zijn op de website www.joannesdedoper.nl natuurlijk ook geplaatst in de rubriek ‘Fotogalerij’. ,,Een mooiere start zo na de zomervakantie met dit zonnetje en hier met elkaar kan ik me echt niet voorstellen. Ik vind het nog leuker dan de race van Max Verstappen op Zandvoort onlangs… echt waar!”, sprak de vader van een jong gezin lachend na afloop toen hij weer op de fiets stapte om huiswaarts te gaan.