Vocalis, vrijheid, vakantiegangers, vino en verbondenheid

Waar Vocalis het ene jaar een koorweekend beleeft, in 2020 was dat nog mogelijk met schitterend septemberweer in Losser in Oost-Nederland, was het nu dus zondag 5 september een eendaags uitje. Het werd een thematische bevrijdingstocht onder de noemer ‘We’ll meet again’ op de fiets naar Noordwijk, waar de musea Atlantikwal en Engelandvaarders werden bezocht, met een afsluitende wijnproeverij en quiz in ‘de kleine JOANNES’. En blij om elkaar weer te kunnen ontmoeten, spreken, in de ogen te kunnen kijken was het ook logisch dat je als koor het kooruitje na de wijnproeverij afsluit met een gezongen unieke meerstemmige variatie op het lijflied van Vera Lynn.

In de viering deze zondagochtend was het mooi om te zien dat koorlid Janneke de Vijlder en haar Gerard in aanwezigheid van hun dochter, alle kerkgangers en de twaalf zingende Vocalis-koorleden van kapelaan Plavcic de huwelijkszegen mochten ontvangen. Dat was omdat zij hun vijftigjarig huwelijksjubileum vierden. En bij de mededelingen was er nog de verrassing van Richard Hulmer. Als lid van de evenementencommissie sprak hij in dit 175-jarige jubileumjaar zijn waardering voor het koor Vocalis uit. En die waardering maakte hij zichtbaar met de overhandiging van een cheque van € 250,- aan de voorzitter van Vocalis, Agnes Bol. Later in november zal op een gepast moment natuurlijk ook het koor Cantemus worden verblijd met een cheque van dezelfde grootte.

Op de fiets de bevrijdingstocht naar Noordwijk

Met het bezoek aan genoemde twee musea was er na de fietstocht Katwijk – Noordwijk eerst een lunch in strandpaviljoen ‘De zeemeeuw’ waarna in twee groepen de musea werden bezocht. Na het bezoek werd de tocht naar huis op de fiets aanvaard. Het zonnige Noordwijk werd verlaten, waar wij de enige mensen waren met lange broeken, op weg naar ‘de kleine JOANNES’. Daar organiseerde de uitjescommissie van het koor, Paulien van Paridon, Joke Jongeneel, Els Vinkensteyn en Marianne van Denzel, een fantastische wijnproeverij met passende hapjes. Leuker konden we het niet maken. En wilt u de foto’s bekijken van deze uitjesdag van Vocalis dan klikt u deze link aan.