Update 112: Livestream vanuit Voorschoten zondag 24 oktober

De parochiële livestream van zondag 24 oktober komt om 11.00 uur uit de parochiekern van de H. Laurentius en De Moeder Gods in Voorschoten. Op deze dertigste zondag door het jaar is de voorganger in deze eucharistieviering pastor van Vliet . U kunt natuurlijk ook meedoen met de speciale collecte voor Missiezondag via de Givt-app. De livestream is voor ieder te volgen via deze link: https://youtu.be/cIzUaPQ7HAM.

De ‘speciale’ collecte is bestemd voor… Missiezondag
Zondag 24 oktober is het Missiezondag. Overal in de wereld wordt er in de katholieke kerkdiensten gecollecteerd voor Missio Pauselijke Missiewerken. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om mee te doen met de kerkcollecte of de Givt-app dan kunt u uw bijdrage aan Missiezondag ook overmaken op het speciale rekeningnummer van Missio voor de Wereldmissiemaand: NL65 INGB 0000 0015 66, t.n.v. Missio Wereldmissiemaand te Den Haag. U kunt ook op een veilige manier uw bijdrage overmaken via hun website www.missio.nl. Doneren gaat echt heel eenvoudig.
Uw bijdrage is bestemd voor enkele projecten in Guinee in Afrika:
• De uitbreiding van basisschool in Macenta want slechts anderhalf klaslokaal telt deze
school. Toen was het geld op. Alle kinderen in een klas is geen ideale situatie.
• Nieuwe bedden voor de kinderen in Huize St. Rita. De bedden zijn in zo’n slechte staat dat de kinderen op de grond moeten slapen. Helpt u mee om daar verandering in te brengen?
• Weeshuis St. Kisito in Gouécké, een schrijnend gebrek aan alles is daar. Daarmee is de situatie van het weeshuis St. Kisito het beste samen te vatten. Het ergste is nog wel het weinige en eenzijdige voedsel voor de baby’s.

Paus Franciscus doet ook een warme aanbeveling voor Missiezondag: ,,Ik moedig iedereen aan om samen met de Pauselijke Missiewerken mee te werken aan onze gemeenschappelijke missie: het Evangelie verkondigen en de Kerk wereldwijd steunen.”
U kunt zich dus ook bij deze viering, thuis kijkend en luisterend naar de livestream vanuit uw stoel, heel gemakkelijk aansluiten en verbonden voelen middels een ruimhartige bijdrage voor deze speciaal aanbevolen collecte voor Missiezondag. Alvast heel veel dank voor uw betrokkenheid en bijdrage.
Ook met de door de bisschoppen aangekondigde versoepelingen blijft de collecte verlopen zoals in de gehele coronaperiode tot op heden. Alleen komen de gardeleden nu ook met een grote mand langs om contant geld te collecteren voor wie niet meedoet met de Givt-app. Dus het blijft voor iedereen ook altijd mogelijk om te geven via de Givt-app thuis en in de kerk. Het kan nu niet meer middels de ‘ton’ achterin de kerk. U doet toch ook nu nog mee?

Hoe doet u mee met de Givt-app?
U kunt dus ook mee blijven doen met deze digitale collecte via de Givt-app. Uw giften worden zeer gewaardeerd. Via deze Givt-app kan u dus met een gerust hart, ook op afstand, gewoon blijven geven. Meedoen is ook met elkaar verbonden zijn. Meer dan van harte aanbevolen deze ‘speciale’ collecte, heel hartelijk dank voor uw vast en zeker gulle gaven!
De webredactie