Droomconcert De Vrolijke Noot met ‘Droomland’ als favoriet

Veertig koorleden van kinderkoor De Vrolijke Noot van parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk verrasten vrijdagavond 19 november in de r.-k kerk de vele aanwezigen met veertien liederen in de rubrieken ‘Kerk’ (o.a. ‘De kracht van Uw liefde’), ‘Musical’ (o.a. ‘Do re mi’) en ‘Pop’ (o.a. Mag ik dan bij jou?’). ‘Kippenvel oproepend’. ‘Ik had de tissues in de buurt’, ‘Wat een krachtige solo’s’ en ‘Zo trots op onze kleinzoon in dit koor’ waren zomaar wat reacties van bezoekers na dit anderhalf uur durende concert b.g.v. hun vijftienjarig jubileum.

Iedereen, in de kerk en ook thuis de livestream volgend, kon m.b.v. de mobiele telefoon ook meedoen met de tien quizvragen die zorgden voor verrassende ontdekkingen bij alle deelnemers. Wist u dat er in totaal 449 kinderen op dit kinderkoor hebben gezeten waarvan er 37 een Gouden Duim aan het einde van groep acht hebben verdiend? De gefilmde felicitaties van parochianen, maar ook van de plebaan van de St. Janskathedraal in Den Bosch, waren hartverwarmend. Hij gaf dit koor een uniek cadeau, een uitnodiging om in mei daar te komen zingen als deel van een heerlijk dagje uit.

Geen Paul de Leeuw maar…

En waar door de extra coronamaatregelen Paul de Leeuw met zijn programma ‘Busje komt zo’ helaas moest afzeggen om live met De Vrolijke Noot ‘Droomland’ te gaan zingen, pakte Herbert van Elteren deze muzikale handschoen op. Dat scoorde zo goed dat alle kerkgangers, wederom met hun mobiele telefoon, dit lied tot favoriet dus ook de muzikale toegift, benoemden. De directeur van RKBS de Horizon deed het met verve. Een klaterend applaus viel hem en vooral de kinderen ten deel.

Terug kijken, luisteren en beleven met al uw zintuigen!

Kon u er niet bij zijn vrijdagavond 19 november? Op de website www.joannesdedoper.nl bij ‘Uitzending gemist’ en ’19-11-2021’ kunt u het terug bekijken en beluisteren. Gewoon doen! Daar worden in de rubriek ‘Fotogalerij’ binnenkort ook nog alle foto’s van dit muzikale feestje geplaatst. Dat er nog maar vele mooie muzikale momenten met De Vrolijke Noot o.l.v. oprichtster en dirigente Agnes Bol en vaste muzikaal begeleider Niek van der Meij gedeeld mogen worden in en buiten de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk.

Bol: ,,Voor meer informatie over ons kinderkoor zie de Facebookpagina ‘Kinderkoor De Vrolijke Noot’ en onze website www.devrolijkenoot.be. De laatste quizvraag gaf juist het enige goede antwoord, namelijk dat iedereen vanaf groep vier lid kan worden. En repeteren, we doen het elke donderdagmiddag bij ons in de r.-k kerk. Iedereen is welkom!”