Update 118: Livestream vanuit Voorschoten zondag 28 november om 11.00 uur

De parochiële livestream van zondag 28 november op de eerste zondag van de advent komt om 11.00 uur uit de H. Laurentius en De Moeder Gods van Voorschoten.
De voorganger in deze eucharistieviering is kapelaan Plavčić. Muzikale medewerking komt van het Laurentiuskoor. U kunt natuurlijk ook meedoen met de gewone collecte via de Givt-app.
De livestream is voor ieder te volgen via deze link:
https://youtu.be/mNgManJjnpQ.

De ‘gewone’ collecte is bestemd voor…
De ‘gewone’ collecte in de hierboven genoemde viering is bestemd voor de ‘gewone’ kosten voor kerk en pastoraat. Dat zal in elke parochiekern anders worden ingevuld. Ook benieuwd wat dan de speciale bestemming is voor onze parochiekern in Katwijk? We gaan het horen.
U kunt zich dus ook bij deze viering, thuis kijkend en luisterend naar de livestream vanuit uw stoel, heel gemakkelijk aansluiten en verbonden voelen middels een ruimhartige bijdrage voor deze collecte voor onze eigen Katwijkse parochiekern.
Zeker met de door de bisschoppen aangekondigde maatregelen blijft de collecte verlopen zoals in de gehele coronaperiode tot op heden, dus via de Givt-app en de ton achterin de kerk bij het verlaten van de viering. U doet toch ook nu nog mee?

De bisschoppelijke adventsactie
Advent, de periode van vier weken voorafgaand aan Kerstmis, vragen we via deze adventsactie aandacht voor de hoop. Hoop op de komst van het Licht. Hoop op een betere wereld. Hoop dat iedereen kan delen in overvloed en dat op een dag alle mensen een waardig leven kunnen leiden. Hoop is nooit vanzelfsprekend.
In 2019 was de kindersterfte gedaald tot het laagste punt ooit. Bij moeders daalde het aantal sterfgevallen met meer dan een derde ten opzichte van 1990. Het helpt dus enorm deze belangrijke, kwetsbare groep te steunen met concrete hulp en dat geeft hoop! Adventsactie steunt dit jaar vier projecten die zich richten op goede, bereikbare zorg voor moeder en kind rondom de zwangerschap, de bevalling en de periode erna:
• opvanghuis voor zwangere vrouwen in Zimbabwe
• zorg tijdens de zwangerschap inde Gazastrook
• extra zorg voor kinderen in El Salvador
• verbeteren van de geboortezorg in Somalië
• Meer dan van harte aanbevolen! Zij hebben ons nodig!

Hoe doet u mee met de Givt-app?
U kunt dus ook mee blijven doen met deze digitale collecte via de Givt-app. Uw gift wordt zeer gewaardeerd. Via deze Givt-app kan u dus met een gerust hart, ook op afstand, gewoon blijven geven.
Meedoen is ook met elkaar verbonden zijn. Meer dan van harte aanbevolen deze ‘gewone’ collecte, heel hartelijk dank voor uw vast en zeker gulle gift!