Kinderen RKBS de Horizon zijn lichtje voor anderen

Wat is er mooier dan als school het advents- en kerstproject met de prachtige naam ‘Licht zijn voor een ander’ echt handen en voeten te geven. Kinderen en teamleden van RKBS de Horizon deden het met het inzamelen van vele houdbare producten voor de Voedselbank Katwijk. Ondanks dat al het enthousiasme en inzet een week eerder moest stoppen door de opgelegde vervroegde kerstvakantie, was de reactie op de oproep van school hartverwarmend. En vrijdagochtend 17 december werden er zo acht grote voedselmanden, geleend van de ‘buurman’ de parochiekerk van de H. Joannes de Doper en tot de rand toe gevuld,  ingeladen door de blije vrijwilligers van deze voedselbank.

Directeur Herbert van Elteren: ,,Zo trots op de inzet van onze kinderen, hun ouders en mijn collega’s in deze bijzondere tijden. Des te belangrijker om dat lichtje nu voor de ander te kunnen zijn en blijven, in dit geval betreft het gezinnen die het heel hard nodig hebben of wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ons lichtje voor hen zal nooit doven!”

Advents- en kerstvieringen in de Willibrordhal

Onder het toeziend oog van Sint Willibrordus, op de muurschildering van de beroemde schilder Pieter Geraedts uit Warmond, werden op twee woensdagen de adventsvieringen gehouden. En deze laatste schoolweek werd de derde adventsviering natuurlijk rap omgezet naar de kerstviering van donderdag 16 december. In elk van de vijf kerstvieringen beleefden kinderen en teamleden met elkaar het mooie kerstverhaal, maar niet nadat kinderkoor De Vrolijke Noot aan het begin van deze schooldag op het schoolplein prachtige kerstliederen zong en ook de kerstsamenzang verzorgde. Natuurlijk was er na de kerstviering in elke groep ook een, vervroegde, kerstbrunch waar natuurlijk het lied ‘Vrolijk kerstfeest iedereen’ luidkeels werd meegezongen.       
,,Mooi dat naast het goud, wierook en de mirre door de kinderen andere geschenken voor de Voedselbank Katwijk bij de kerststal op De Horizon werden gebracht. Ook in dat opzicht werd het dus een laatste schoolweek om nooit te vergeten, daarom voor iedereen een vrolijk kerstfeest en vooral gezond over de drempel van het nieuwe jaar”, aldus de enthousiast verhalende schooldirecteur.

Fotografie: Shirley Schreuder.