Update 122: Vieringen met Kerstmis in Katwijk en elders overal te volgen!

De Nederlandse bisschoppen hebben per 1 december jl. de coronamaatregelen uitgebreid. Dat geldt na 17.00 uur, ook met Kerstmis. Dat besluit heeft voor iedereen consequenties en m.b.t. de kerstvieringen is er voor de parochie van de H. Augustinus, en voor u in Katwijk in het bijzonder, onderstaand schema opgesteld. Natuurlijk zouden velen meer vieringen wensen om ook fysiek aanwezig te kunnen zijn, die ruimte gaven de bisschoppen ook. Maar dit overzicht is wat het pastorale team ervan heeft gemaakt en deze dagen wordt gedeeld in alle kernen

Vrijdag 24 december:

  • Kerstgezinsviering van woord en gebed om 15.00 uur in Katwijk met De Vrolijke Noot en kapelaan  Plavčić waarmee ook het mooie project van de kinderwoorddienst wordt afgesloten. Het thema is ‘Een stralende nacht’ en met vele kerstliedjes een heerlijke viering om in de kerk of thuis samen mee te zingen. Aanmelden vooraf is verplicht. De livestream van deze viering wordt om 19.00 uur uitgezonden. 
  • Kerstgezinsviering om 15.00 uur in de St. Willibrordus in Wassenaar. Aanmelden vooraf is verplicht. De livestream van deze viering wordt om 19.00 uur uitgezonden. 
  • Kinderkerstviering om 15.00 uur in de H. Laurentius in Voorschoten. Aanmelden vooraf is verplicht. Er is geen livestream.
  • Nachtmis om 15.00 uur in de H. Willibrord in Oegstgeest. Aanmelden vooraf is verplicht. De livestream van deze viering wordt om 21.00 uur uitgezonden.   

Zaterdag 25 december:

  • Hoogfeest van Kerstmis, eucharistieviering om 9.30 uur in Katwijk met pastoor Franken en met medewerking van Cantemus. Aanmelden vooraf is verplicht. Deze viering is ook thuis via de website te volgen.
  • De vieringen van alle kernen zijn zoals vermeld in het parochieblad en op de website. Voor al deze vieringen dient u zich ook van tevoren aan te melden.

Zondag 26 december: Wie neemt u mee naar de kerststal?

  • Om 9.30 uur nodigen we in Katwijk alle kinderen uit om op bezoek te gaan bij de kerststal in onze kerk. Mogen papa’s en mama’s en opa’s en oma’s ook mee? Ja natuurlijk, want het is een prima plek waar het kerstverhaal aan de kleinsten wordt uitgelegd, er wordt meegezongen met kerstliedjes op de beamers ondersteund door pakkende filmpjes, gebeden en nog veel meer. Wat wordt er nog meer dan door de drie koningen met hun goud, wierook en mirre aangeboden? We gaan het zien die ochtend. Nadere informatie volgt en Gerard Bol zal de herbergier zijn bij deze nieuwe invulling van het ‘kindje wiegen’ bij de kerststal samen met Ralph Severens. Het wordt een ontmoeting voor de hele parochiekern, waar oud en jong met een echt kerstgevoel de kerk zullen verlaten. Aanmelden vooraf is verplicht. Deze viering is thuis ook via de website te volgen waar u natuurlijk ook met de (klein)kinderen heerlijk kunt meezingen en –genieten! Mooier kan tweede kerstdag toch niet beginnen?

Bijkomende maatregelen die in Katwijk vanaf woensdag 1 december van kracht blijven tot nader order zijn: het vervallen van de zaterdagavondvieringen om 19.00 uur, de Rozenkrans en de Aanbidding op zondag om 18.00 uur en de maandelijkse bijdrage aan de weeksluiting in Rijnweide in Valkenburg op vrijdag om 19.00 uur.

Voor het reserveren van plaatsen in de Joannes de Doperkerk in Katwijk klikt u hier voor het formulier.

Gerard Bol         (Bron: Persbericht van de PAR van maandag 6 december jl.)