Heeft u dit altijd al gewild, de aankoop van een quilt?

Dan bent u zaterdag 19 maart van 10.00 – 14.00 uur bij quiltgroep ‘de Bonnette’ helemaal aan het juiste adres in ‘de kleine JOANNES’ aan de Kerkstraat 68 in Katwijk aan den Rijn. De dames van deze quiltgroep kunnen na twee coronajaren weer de deur open zetten voor alle belangstellenden. Ze vertellen u graag alles over het maken van een quilt en diverse quiltproducten, er is het nodige te zien en zeker ook te koop. Zo zijn er voor de liefhebbers van het haken en breien ook leuke handwerkpakketten te koop. En niet minder belangrijk, de opbrengst wordt geheel geschonken aan de Voedselbank Katwijk voor Pasen.

Ibolyka Meijer, lid van de quiltgroep: ,, We vinden het zo leuk om iedereen weer te laten zien en horen wat we doen met het quilten. Heerlijk om dan hopelijk veel mensen te kunnen ontmoeten en al hun vragen te kunnen beantwoorden. Maar zeker ook om de opbrengst van de verkoop te schenken aan de Voedselbank Katwijk voor de tijd van Pasen.”

Quiltgroep ‘de Bonnette’

Til Boskamp had in 2004 het idee om een quilt te maken voor het te verbouwen parochiehuis. Juni 2005 was de quilt klaar en kon deze opgehangen worden in de grote zaal van ’de kleine JOANNES’. Zo hebben ze ook de drie hongerdoeken in de kerk van de H. Joannes de Doper gemaakt. En zij heeft met de quiltgroep ook het restaureren van de oude vaandels van de kerk op zich genomen. Zo hebben ze ook nog twee keer op een ‘kloosterdag’ een quilt gemaakt, één voor de afdeling borstkanker van het L.U.M.C. en één voor de afdeling borstkanker van het vroegere Diaconessenhuis. In 2012 heeft de quiltgroep ook troostdekentjes gemaakt voor het L.U.M.C. afd. neonatologie. Bij het overlijden van te vroeg geboren baby’s werden deze  dekentjes gebruikt om ze in te wikkelen of toe te dekken.

Tot komende zaterdag in ‘de kleine JOANNES’?

En jaarlijks was er ook zo’n dag net als nu op zaterdag 19 maart waar alle belangstellenden in aanraking konden komen met het werk van en de mensen van quiltgroep ‘de Bonnette’. Meijer: ,,Elke maandag om 9.00 uur quilten we heerlijk in de pastorie aan de Kerkstraat 70. Iets voor jou, iets voor u? Kom zaterdag maar langs voor meer informatie, maar hopelijk ook om iets te kopen want de Voedselbank Katwijk is zo’n belangrijk doel. En… natuurlijk staat de koffie en thee klaar in de grote zaal van ‘de kleine JOANNES’. Leuker kunnen we het echt niet maken. Tot komende zaterdag?”