Hongerdoek op de eerste zondag van de veertigdagentijd 5 en 6 maart

Het hongerdoek dat voorin de kerk hangt, kent vijf ramen. De vijf zondagen van de veertigdagentijd staan deze ramen centraal, want elke raam ‘vertelt’ een verhaal. De onderstaande tekst bij het eerste raam is afgelopen vrijdag 4 maart ook in de uitgave van de digitale nieuwsbrief opgenomen. De complete tekst van de vijf ramen ligt ook achterin de kerk om mee naar huis te nemen. Komt u niet in de kerk dan kunt u het hier ook volgen. We wensen u een inspirerende weken op weg naar Pasen toe.    

Het eerste raam gaat over ‘Voedsel voor onderweg’. God, de rentmeester, heeft ons de verantwoordelijkheid over de aarde gegeven. Wij zijn de man op het groene stukje aarde links. In het begin was alles in harmonie. Er was genoeg voor iedereen. De kolibries vliegenvrolijk rond. Ook het woord vulde de mens. Het was in zijn mond en in zijn hart: zie het mooie, grote, rode hart rechts bovenin, gevuld met monden.

Samen hier gekomen, mogen we daar dankbaar voor zijn, samen gekomen om de eucharistie te vieren, dit zien we terug door de knielende persoon voor de tabernakel, waar de wolk die God verbeeldt boven hangt. Opnieuw krijgen we voedsel voor onderweg. God laat ons niet los.