Hongerdoek op de tweede zondag van de veertigdagentijd 12 en 13 maart

Het hongerdoek dat voorin de kerk hangt, kent vijf ramen. De vijf zondagen van de veertigdagentijd staan deze ramen centraal, want elke raam ‘vertelt’ een verhaal. De onderstaande tekst bij het tweede raam wordt komende maandag 14 maart ook op onze website opgenomen. De complete tekst van de vijf ramen ligt ook achterin de kerk om mee naar huis te nemen. Komt u niet in de kerk dan kunt u het hier dus ook volgen. We wensen u een inspirerende weken op weg naar Pasen toe.    

Het tweede raam gaat over ‘God in licht en donker’. In het donker van de nacht zie je de sterren zo helder, zo ook Abraham. Hij kan ze niet eens tellen. Hij vertrouwt op God en gaat op weg. Hoe donker ook zijn leven ook nog zal worden. De rentmeester links staat nu op bruine grond, grond die verdord is. Er is geen water, levend water ontbreekt. Het vertrouwen ontbreekt? Knielen en bidden om kracht is de volgende stap. Maar zeker niet in slaap vallen zoals de apostelen, die onder een quilt liggen in het midden van het raam. Want dan zien we Gods Heerlijkheid niet of horen Gods Woord ook niet.