Hongerdoek op de vierde zondag van de veertigdagentijd 27 maart

Het hongerdoek dat voorin de kerk hangt, kent vijf ramen. De vijf zondagen van de veertigdagentijd staan deze ramen centraal, want elke raam ‘vertelt’ een verhaal. De complete tekst van de vijf ramen ligt ook achterin de kerk om mee naar huis te nemen. Komt u niet in de kerk dan kunt u het hier dus ook volgen. We wensen u een inspirerende weken op weg naar Pasen toe.    

Thuiskomen in het Beloofde land. Er zijn voor elkaar en voor de schepping. Deze twee zinnen horen onlosmakelijk bij elkaar. In Christus zijn, een nieuwe schepping zijn: het oude is voorbij, het nieuwe is er al. De kolibrie in het midden geeft ons de hoop dat we dit allen mogen beleven. Maar de rentmeester staat nu nog tot zijn knieën in het water. Het klimaat verandert. We zullen zelf moeten werken aan een beter klimaat. Zoals de vader met zijn twee zonen links bovenin, de verloren zoon warm onthalen en de oudste vertellen dat jaloezie en afgunst niet nodig zijn. Dat de liefde van een vadershart groot genoeg is voor beiden. Dat we vertrouwen mogen en moeten hebben in de God van Jacob.