Hulp gevraagd voor Oekraïense vluchtelingen in ‘Het Heerenhuys’

Vrijdagmiddag 18 maart gaat de (eerste) opvanglocatie in de gemeente Katwijk, ‘Het Heerenhuys’, open om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Er is de afgelopen dagen keihard gewerkt door de gemeente Katwijk, lokale organisaties en vrijwilligers om dit in orde te maken. Zo helpt het Welzijnskwartier door het werven van vrijwilligers en zijn er sociaal werkers op locatie aanwezig ter ondersteuning. Hoewel de eerste vluchtelingen morgenmiddag de opvanglocatie gaan betrekken, zijn we er nog niet. De komende dagen zijn veel vrijwilligers nodig om de Oekraïense bewoners van het Heerenhuys op te vangen.

Deel dit bericht verder in onze Katwijkse parochiekern!

Een mooiere manier om er te zijn voor ‘de ander’ in deze veertigdagentijd is er niet. Zeker niet voor deze Oekraïnse vluchtelingen die opgevangen worden in ‘Het Heerenhuys’. En laat dat nu ook een locatie zijn waar we als katholieke geloofsgemeenschap veel raakvlakken mee hebben. Denk maar aan de prachtige verhalen van de vroegere oud-parochiaan Harry Fennes in zijn boeken ‘Missie geslaagd’ en ‘Van stof ontdaan’ waar hij de jezuïeten en de franciscanen als bewoners tot in de jaren zestig beschreef zo ook de avonturen van pater Mikx, de bomenpater, in de Tweede Wereldoorlog. Daarom delen we als webredactie dit bericht van de website van RTV Katwijk. Aan u, aan jou, de vraag om iets met dit bericht te doen want deze mensen hebben u en jou nodig!

Welke hulp kunt u bieden?

Iedere dag, tussen 9.00 – 20.00 uur, zijn er vrijwilligers nodig die de vluchtelingen kunnen ondersteunen. De komende dagen staan in het teken van opvangen en de ruimtes klaarmaken. In de loop van volgende week worden er meer taken bekend en die zullen we natuurlijk ook op deze website en in de digitale nieuwsbrief bekendmaken.

Als vrijwilliger kan je kiezen uit drie tijdsmogelijkheden:

  • Van 9.00 – 13.00 uur.
  • Van 13.00 – 17.00 uur.
  • Van 17.00 – 20.00 uur.

Heeft u, heb jij mogelijk tijd beschikbaar?

Wat ga je doen?

De komende week staat vooral in teken van rust brengen bij deze vluchtelingen, er voor ze zijn, en kijken wat deze mensen nodig hebben. Vanuit het Welzijnskwartier zijn een sociaal werker en een vrijwillige tolk permanent aanwezig. Zij kunnen jou als vrijwilliger helpen om de vluchtelingen op te vangen. Ook help je mee met het klaarmaken van de woonruimtes. Samen gaan we ontdekken wat er nog meer nodig is. En alle onder de noemer ‘we zijn er voor ze’.

Hoe kan jij, kunt u, zich aanmelden en meer informatie bij…?

Ben jij deze vrijdag 18 maart al in de gelegenheid om te komen helpen? Dan staan we echt om je te springen! Mail naar oekraine@welzijnskwartier.nl en geef aan hoe laat je beschikbaar bent. Kan je aankomende week al op een ander moment één of meerdere dagdelen komen helpen? Ook dit horen we graag via bovenstaand emailadres.

Bezoek www.katwijk.nl/oekraine voor meer informatie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Katwijk.

                                                                       De webredactie

(Bron: www.rtvkatwijk.nl)