Katwijkse kinderen zingen voor kinderen in Oekraïne

Kinderkoor De Vrolijke Noot, van de parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk, heeft donderdagmiddag 10 maart een actielied voor de Oekraïne in deze kerk opgenomen bij hun wekelijkse repetitie. De meeste koorkinderen zitten op RKBS de Horizon, de ‘buurman’ van deze kerk, en daarom wordt het actielied ook gebruikt ter ondersteuning van hun actie op school voor de vele vluchtelingen en de inwoners van Oekraïne. Deze actie loopt t/m vrijdag 18 maart.

Agnes Bol, dirigente en oprichtster van dit kinderkoor dat november 2021 vijftien jaar bestond: ,,We hebben met het koor dit actielied voor de Oekraïne gezongen. De kinderen hebben zo hun best gedaan. Mochten ze bij je langs komen dan kun je zeker een waardering geven voor het lied en dat komt dan weer bij giro 555 terecht via de actie van RKBS De Horizon.”

De Vrolijke Noot heeft inmiddels een mooie reputatie opgebouwd met het zingen van actieliederen. Eerder was het o.a. voor kinderen in Sulawesi (Indonesië)  in 2018, in Nepal die te maken hadden met aardbevingen in 2016 en de kinderen in de Filipijnen bij een natuurramp november 2013. Benieuwd geworden naar hun actielied voor de Oekraïne? Kijk en luister maar op de filmpagina.

Nieuwsgierig naar De Vrolijke Noot

Bol: ,,Voor meer informatie over ons kinderkoor zie de Facebookpagina ‘Kinderkoor De Vrolijke Noot’ en onze website www.devrolijkenoot.be. Iedereen vanaf groep vier kan lid worden. En repeteren, we doen het elke donderdagmiddag bij ons in de r.-k kerk in de Kerkstraat 70 in Katwijk na schooltijd. Iedereen is welkom!”