Naald en draad succesvol ingezet voor Voedselbank Katwijk

Zaterdag 19 maart was het bij aanvang om 10.00 uur nog stil bij de verkoopdag van quiltgroep ‘de Bonnette’ in het parochiehuis van de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk aan den Rijn. Maar mooie gesprekken, vele vragen en bewonderende blikken van kopers en belangstellenden vulden al snel de grote zaal van ‘de kleine JOANNES’. Het werden zo een gezellige, elkaar ontmoetende en leerzame vier uurtjes. Mooi dat na afloop het schitterende bedrag van € 316,20 voor de Voedselbank Katwijk door de organisatie kon worden genoteerd.

Ibolyka Meijer van de quiltgroep: ,,Mooi om te zien dat na twee jaar de mensen de draad, leuk in dit quiltverband, weer oppakten. Eerst zag je ze even voorzichtig rondkijken en eventueel iets kopen om dan onder het genot van een kopje koffie of thee verder gezellig bij te praten met de leden van onze quiltgroep. Mooi dat ze zijn gekomen, wetende ook dat er vandaag de dag er in Katwijk alleen al de nodige acties voor goede doelen zijn. En die zijn zeker nodig en daarom organiseerden wij deze verkoopdag ook voor de Voedselbank Katwijk.”

Manden voor de voedselbank staan in de r.-k kerk

Elke dinsdag, woensdag en vrijdag, als de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk open is om een moment van rust, van bezinning, te zoeken en te vinden, een kaarsje aan te steken voor wie het nodig heeft, staan achterin de kerk de traditionele bollenmanden klaar om  spullen voor de Voedselbank Katwijk te verzamelen. Helaas blijft dat zeker in deze dagen van oprukkende energiearmoede meer dan nodig. Meijer: ,,Er gingen daarom op deze verkoopdag gelukkig toch heel wat werkstukken over de ‘toonbank’ en dat was goed om te zien. Alle kopers bedankt en vast en zeker tot onze volgende verkoopdag!”