De Vrolijke Noot zingt oud verhaal tot nieuw leven

‘Ik heb het kippenvel nog op mijn armen, wat mooi die gezongen teksten’, ‘Waar vind je nog zo’n kinderkoor met bijna veertig kinderen en die bezieling?’, ‘Ontroerend en zeker die solisten, petje af hoor!’ en ‘Die Martijn Hoevens, knap hoor, hij was verteller, koorlid en solist tegelijk’ waren na afloop van de gezongen Kinderpassie door kinderkoor De Vrolijke Noot zomaar vier reacties op het kerkplein. In drie kwartier werden ruim honderd gasten in de kerk van de H. Joannes de Doper te Katwijk meegenomen in het gezongen lijdens- en paasverhaal.

Agnes Bol, dirigente van het kinderkoor: ,,Ik ben zo trots op ze, vooral ook wetende dat de helft pas september 2021 op het koor is gekomen. En kijk eens, letterlijk en figuurlijk, hoe klein ze nog zijn! Maar ze doen het toch maar. Mooi om zo deze toeschouwers muzikaal mee te mogen nemen op weg naar Pasen. Het zijn ook schitterende liederen die we gezongen hebben, onder andere van Elly en Rikkert, die qua tekst ook echt bij de mensen binnenkomen. En dankbaar dat onze pianist Niek van der Meij elke keer alles zo prachtig in klanken om weet te zetten.”

Deze muzikale uitvoering van 45 minuten is nog op www.joannesdedoper.nl te beluisteren via de knop ‘Beamer Uitzending Gemist’. Scrol helemaal naar beneden en bij ‘vrijdag 8 april’ vindt u de Kinderpassie. De foto’s van deze Kinderpassie vindt u in de rubriek ‘Fotogalerij’ ook op deze website en de film vindt u in de rubriek ‘Filmpagina’.

De Vrolijke Noot muzikaal op weg naar Pasen samen met u?

Wilt u meer zien en / of horen van kinderkoor De Vrolijke Noot in de Katwijkse r.-k kerk in de aanloop naar Pasen? Zij zingen ook in complete bezetting bij de kinderkruisweg op Goede Vrijdag 15 april om 15.00 uur (u mag dan ook bloemen meenemen om het ruwhouten kruis te laten ‘aanbloemen’ op zaterdag). En op eerste paasdag zondag 17 april zingen deze  kinderen samen met Cantemus ook in de gezinsviering van 9.30 uur in genoemde kerk. Alle vieringen kunt u ook volgen en terug beluisteren middels genoemde website.